Hirmagazin.eu
Főoldal » Megjelent a kolera az Idai ciklon után – képek! Oszd meg!
Külföld

Megjelent a kolera az Idai ciklon után – képek! Oszd meg!

Mindeddig 139 kolerás megbetegedést jegyeztek fel Mozambikban a délkelet-afrikai országon március közepén átvonuló Idai ciklon nyomán, és eddig öten haltak meg – közölte egy magas rangú mozambiki egészségügyi tisztviselő csütörtökön.

Az egészségügyi hatóságok szerdán még csak öt megbetegedést erősítettek meg.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott képen egy nõ teregeti a ruháit az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

Az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) kedden közölte, hogy félő, a természeti katasztrófa következtében járványok törhetnek ki.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép a pusztítás nyomairól egy sportcsarnokban az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden jelentette be, hogy mintegy 900 ezer adag kolera elleni vakcinát indít útnak Mozambik felé.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép egy férfiról a megrongálódott házában az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

A WHO kiemelte, hogy a délkelet-afrikai országban az elmúlt 11 nap során a tiszta ivóvízhez való hozzáférés jelentette a legnagyobb kihívást, mióta az Idai ciklon lecsapott itt.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép a Katolikus Egyetem megrongálódott épületérõl az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

A ciklon által érintett területeken a WHO a széles körben elterjedtté vált hasmenéses megbetegedések kezelésére készül fel – mondta el újságírók előtt Genfben Djamila Cabral, a szervezet mozambiki képviselője.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép helyiekrõl az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

Cabral hozzátette, hogy családok, várandós nők és csecsemők borzasztó körülmények között, átmeneti szállásokon élnek, biztos élelmiszerellátás, tiszta ivóvíz és egészségügyi ellátás nélkül.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép egy megrongálódott útról az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

A WHO emellett arra számít, hogy a következő hetekben emelkedni fog a maláriás esetek száma, ezért mintegy 900 ezer darab, rovarirtóval átitatott szúnyoghálót is beszereznek az érintett családok számára.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép a pusztítás nyomairól az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

Az Idai ciklon Mozambik mellett Malawin és Zimbabwén söpört át, hatalmas pusztítást hozva magával. A három délkelet-afrikai országban az ítéletidőnek, illetve az árvizeknek eddig több mint 700 halálos áldozata volt, és mintegy 600 ezer embernek kellett elhagynia lakhelyét az időjárási viszontagságok miatt. Mintegy 91 ezer otthon semmisült meg a szélviharban.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott kép a pusztítás nyomairól az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

Az OCHA becslései szerint mintegy 1,85 millió ember szorul humanitárius segítségre a három érintett országban.

Beira, 2019. március 19.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold Nemzetközi Szövetsége (IFRC) által 2019. március 19-én közreadott légi felvétel a pusztítás nyomairól az Idai ciklon által romba döntött Beirában március 15-én. Az elõzõ nap lecsapott forgószélnek legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.
MTI/EPA/Denis Onyodi

mti

Hasonló hírek

Putyin: Oroszország senkit sem szándékozik megtámadni

Géza

Az előző nagy csúcsok margójára: Trump nekiment Németországnak, Merkel frappánsan helyretette

Géza

Az ukrán főügyész nyomozást indíttatott Timosenko ellen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------