Hirmagazin.eu
Főoldal » Megjárták a földi poklot a szülők: iratok és telefon nélkül, egy piros bőrönddel ment világgá tini barátjával a 11 éves Dorottya
Életmód hírek

Megjárták a földi poklot a szülők: iratok és telefon nélkül, egy piros bőrönddel ment világgá tini barátjával a 11 éves Dorottya

Magyarország — Minden szülő rémálma vált valóra egy budapesti családnál, Dorottya (11) szülei több mint másfél napig semmit nem tudtak imádott kislányukról. A gyerek csütörtök délelőtt szó nélkül távozott csepeli otthonukból, iratait és telefonját sem vitte magával, gyakorlatilag elérhetetlenné tette magát.

Egy térfigyelő kamera felvette, ahogy egy piros bőröndöt cipel, a vállán pedig egy táska van. A bejelentést a kislány eltűnéséről édesanyja tette a rendőrségen, mert amikor hazaért, már nem találta otthon.

A kislány másfél nap után tegnap délután szerencsére meglett, a pécsi vonaton találtak rá. – Hatalmas boldogság, hogy Dorottya épségben előkerült. Ennyi idegeskedés után bevallom, én már csak akkor nyugszom meg, ha az édesapja telefonál, hogy a karjaiban tartja a gyerekét – kezdte lapunknak Dorottya nagynénje, Brigitta.

Maga a pokol, amit átéltünk, szörnyű volt a bizonytalanság, hogy nem tudtuk, a kislány merre jár – tette hozzá. 

A gyanú szerint a kislányt egy 15 éves szlovákiai fiú, Krisztián hálózta be egy a kamaszok által használt internetes csevegőprogramon. A tini még arra is rávette, hogy szökjön el otthonról.

– Egy 11 éves gyerek nagyon befolyásolható, és könnyen rábeszélhető mindenféle veszélyes kalandra. Valószínűleg a kislánynak nagyon imponáló volt, hogy valaki udvarol neki, felnőttnek érezte magát tőle. Innen pedig már csak egy lépés rávenni, hogy hagyja el a biztonságos otthonát és induljon el egy ismeretlen, de annál izgalmasabb élethelyzet felé – vélekedett Csehák Hajnalka szakpszichológus.

Egy térfigyelő kamera felvételén látták a rendőrök, amint táskával kezében útnak indul a kislány /Fotó: Facebook

A szülők péntek reggel kimentek Érsekújvárra, mert a fiú odavalósi. Első útjuk a rendőrségre vezetett, ahol segítséget kértek Dorottya megtalálásához. Így már nemcsak a magyar, hanem a szlovák hatóságok is hatalmas erőkkel kutattak a kislány után. Dorottya édesanyja és édesapja rengeteg plakátot is vitt magával, ahova csak tudták, kitették kislányuk képét, hátha valaki látta, és tud segíteni nekik.

Úgy tudjuk, a fiú nagyapjával él, a férfit azonban hiába faggatták a rendőrök, semmit nem tudott unokája tartózkodási helyéről.

– Dorottya eltűnése futótűzként terjedt az interneten is, nagyon sokan megosztották a posztot, amelyben keresik. Többen is jelezték, hogy látták a tiniket, valódi összefogás jött létre – fogalmazott Nagy László, egy eltűntekkel foglalkozó internetes portál moderátora.

3000 eltűnés egy év alatt

15907 – ennyi embert keresett 2017-ben a rendőrség a legutóbbi adatok alapján. Bár ez a szám 2015 óta csökken, a gyerekek esetében nem ilyen biztatóak az adatok. 2017-ben több, mint 3000 eltűnt gyermeket kerestek a zsaruk, ami az előző évhez képest négyszázas emelkedést jelent.

Forrás: Blikk.hu

-Fotó: Facebook

 

Hasonló hírek

Ezek az ötöslottó nyerőszámai – 224 millió forint volt a tét

Géza

Jobb kezét gránát vitte el, így ballal is a világ legjobbja lett – Takács Károly elképesztő története! Oszd meg!

Géza

Téged is korlátoz a múltad?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------