Hirmagazin.eu
Főoldal » Mégis terrortámadás volt a francia rendőrségen elkövetett késelés?
Külföld

Mégis terrortámadás volt a francia rendőrségen elkövetett késelés?

A hatóságok szűkszavúsága miatt egyre több a megválaszolatlan kérdés a csütörtöki párizsi rendőrségen történt késelés ügyében. A francia sajtóban azonban olyan információk jelentek meg, amelyek egy iszlamista indíttatású terrortámadásra utalnak.

A rendelkezésre álló információk szerint a 45 éves Mickael Harpon 20 éve dolgozott a párizsi rendőrségnél informatikusként. Felettesei szerint a férfivel soha semmilyen probléma nem volt, munkáját megbízhatóan végezte. Másfél évvel ezelőtt azonban radikális változás állt be Harpon életében: áttért az iszlám vallásra. A Le Parisien nevű tekintélyes francia napilapnak sikerült megszólaltatnia a férfi muszlim feleségét, aki elmondta, hogy férje az elmúlt hónapokban már nem nagyon állt szóba a női kollégáival.

Összesen öt ember vesztette életét a csütörtöki késelés során.
Fotó: AFP

Az iszlámtól azt tanulta ugyanis, hogy a nők nem egyenrangúak a férfiakkal.

Az elkövető neje ráadásul arról is beszélt, hogy a gyilkosság előtti napon a férj arra panaszkodott, hogy hangokat hall a fejében. Az ezt követő napon Harpon egy kerámiakéssel több társát is megsebesítette, közülük négyen belehaltak a támadásba, az elkövetőt pedig az őrsön agyonlőtték. Szakértők szerint a muszlim férfi azért választhatta a kerámia kést fegyverül, mert azt a fémdetektorok nem jelzik. Ha valóban beigazolódna, hogy terrortámadásnak szánta tettét a két gyermekes édesapa, akkor azt könnyen nevezhetnénk bizarrnak. Szintén francia sajtóértesülések szerint az informatikus a rendőrség terrorelhárítási osztályán dolgozott.

Árulkodó jel, hogy a párizsi hatóságok nem zárták ki a terrortámadás lehetőségét, vagyis számukra is vannak arra utaló jelek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Újabb terrortámadás: öngyilkos merénylők robbantottak

Mazsi

Ukrán, orosz és kínai tengerészeket raboltak el kalózok Kamerun partjainál

Géza

A németek jobban bíznak Macronban, mint Merkelben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------