Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

… Mégis létezik a titkos magyar járványügyi statisztika, amit hónapok óta követelnek a szakemberek..

Hosszú ideje kérik a szakemberek a kormányt, hogy osszák meg velük a koronavírusos betegek részletes oltottsági adatait, ám ez eddig nem történt meg. Kásler Miklós azonban nemrégen különös kijelentést tett, ami azt sugallja, mégis létezik egy erről statisztika.

Hónapok óta kérik a kormányt a szakemberek, hogy tegyenek közzé pontosabb járványadatokat, amikből tágabb képet kaphatunk a helyzetről, ám egyelőre nem történt ez ügyben előrelépés. A virológusok különösen azt szeretnék, ha lenne statisztika arról is, hogy hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek és az elhunytak száma.

Néhány hete még Rusvai Miklós is erről beszélt egy interjúban.

– Nekünk, szakembereknek, akik nem vagyunk bennfentesek az egyik nagy bánatunk, hogy sajnos nem lehet tudni, hogy a halottak, a lélegeztetőgépen lévők közül hány az oltott, hány a nem oltott. Informálisan kap az ember híreket orvos ismerőstől covid-osztályon dolgozóktól. (…) Mindenki azt mondja, hogy többségében az oltatlanok vannak súlyos állapotban, mondjuk kilenc az egy arányban, de nincs hivatalos adat – mondta Rusvai, aki szerint ez erős érv az oltás mellett.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..c

A kormány a szakemberek kérését a személyiségi jogokra hivatkozva utasítja el.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szeptember 29-i kormányinfón azt mondta, hogy a személyes adatok védelme miatt nem hozzák nyilvánosságra, konkrétan ki oltott és ki nem oltott a súlyos covid-betegek közt. Azt azonban elmondta, hogy nyolcszor, tízszer, százszor nagyobb az esélye a halálozásnak az oltatlanok körében, ezt nemzetközi adatok is igazolják.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője szerint azonban a napokban Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere igen érdekes kijelentést tett, és ezzel lebuktatta saját magát – szúrta ki a Portfólió.

Kásler az MTI beszámolója szerint Jelena Borovinic Bojovic egészségügyi miniszter számára ismertette azt a járványügyi tanulmányt, amely ötféle vakcinával oltott, 3,7 millió magyar ember oltás utáni fertőzési és halálozási adatait tartalmazza, valamint azokat a nem végleges, de folyamatosan érkező adatokat, amely ötféle vakcinával oltott, 3200 ember teljes immunológiai státusának jellemzését szolgálja.

– Igenis rendelkezésükre áll egy komoly és rendszerezett adatállomány, amelyet azonban előttünk titkolnak – írta Újhelyi a Facebookon, valamint arra is kitért, hogy megpróbálta kikérni a covid-betegek oltottsági adatait, ám Müller Cecília országos tisztifőorvos legutóbb további 45 nap haladékot kért a vészhelyzeti leterheltségre hivatkozva.

Még több hír a betegségekről, gyógyulásról, megelőzésről, az egészséges életmódról..c

– Itt van a negyedik hullám és nem tudjuk, hogy mennyire vagyunk biztonságban. Más országokban épp az oltási kedv erősítése miatt hozzák nyilvánosságra a covidos betegek és elhunytak oltottsági adatait, csak nálunk titkolja ezt az információt a kormányzat – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: Kásler miniszter elszólása bizonyítja, hogy a kormány rendelkezik a rendszerezett adatokkal.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Sargentini-jelentés a Soros-birodalomé

Géza

Megjelent a rendelet, április 8-a után jöhet a lazítás, vagyis, ahogy Miniszterelnökünk mondja, az újraindítás..

Géza

Az Iszlám

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------