Hirmagazin.eu
Főoldal » Megint hétvége! Mit nézzünk meg, hová menjünk?
Kultúra Média és szórakozás

Megint hétvége! Mit nézzünk meg, hová menjünk?

forrás: Sz.B./hirado.hu

Elsősorban menjünk levegőre, sétáljunk, használjuk ki a gyönyörű időt! Majd rögtön ezt követően indulhatunk fesztiválra, moziba, kiállításra, végül este még így is marad egy jó film a zárórához.

Mozi
Teljesen idegenek – olasz vígjáték
Mondjuk, mi lenne, ha baráti társaságunk vacsoráján valamennyiünk telefonja szabad préda lenne? Ha a beérkező hívásokat, üzeneteket, chateket átmenetileg nyilvánossá tennénk feleségünk, férjünk és barátaink előtt? Paolo Genovese rendező vígjátéka azért nem egyszerűen vígjáték, bár roppantul szórakoztató. A kérdés adott: jobb-e egy kapcsolatban mindent tudni és a lehető legőszintébben élni az életünket a másik előtt vagy épp ellenkezőleg a “Színlelni boldog szeretőt/Hazudni boldog hitvest” elvén haladjunk kurtára szabott életünkben? A filmből kapunk egy választ, bár korántsem azt, mint amire számítanánk.

A film az ARt mozik műsorán pereg a Művész, a Puskin és a Tabán moziban.


Menedék (The Zookeeper’s wife)
A varsói állatkert igazgatójának felesége lenni mesés és romantikus állapot lehetett. Valahogy így képzeljük el a világot mi nők, ahol egy szerető férj, egy gyerek, és a többiek: a teve csikó, az oroszlán kölyök, az elefánt borjú igazi földi paradicsomban élhet együtt. Egészen a második világháború kezdetéig… Hogy van-e értelme a kétezres évek elején még mindig II. világháborús filmet készíteni? A válasz mindenképpen igen, különösen akkor, ha olyan különleges helyszínen játszódó, feszültséggel teli történet elevenedik meg, mint a Menedéké. Amelyet az emberi kapcsolatok, a szolidaritás és az egymásért érzett felelősségvállalás tesz még szívbe markolóbbá, anélkül, hogy patetikusan, klisékből építkezve utazna az érzelmeinkre. Mert bár persze, az empátia a cél, mégsem direkt módon. A film megtörtént eseményeken és valós szereplők életén alapul. Ajánlónkat erre a linkre kattintva érheti el.

Jessica Chastain a Menedék (The Zookeeper’s Wife) című filmben. (Fotó:MTI/AP/Anne Marie Fox/Focus Features)

FESZTIVÁL

Pont jó fesztivál a családoknak
Amennyiben eddig még soha nem simogattunk volna meg egy különleges hangszert és a gyerekeink sincsenek ezzel másképp, akkor pont ott a helyünk a Pont fesztiválon, ahol a délutáni gyerekprogramon hozzáértő zenész mutatja be a hangszerek történetét és használatát, a bátrak pedig kézbe vehetik, ki is próbálhatják őket. De tanulhatunk türkmén szőnyegcsomózást is (az elkészített kis próbadarab hazavihető), miközben a srácok nemezelhetnek, színezhetnek, türkmén fejdíszt és agyaglovacskát készíthetnek, élő xilofonnak álcázhatják magukat és papírmárványozhatnak is.

Indulás előtt érdemes megnézni a rendezvény oldalát, a részvételt néhány programon regisztrációhoz kötik.

Helyszín: Várkert Bazár
1014 Budapest, I. kerület Ybl Miklós tér
Időpont: április 1. és április 2.

 

A Várkert Bazár és a Lánchíd utca (MTI Fotó: Kovács Tamás)

 

Friss Hús Fesztivál
Az 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon április 2-án, vasárnap a Toldi mozi előterében, illetve kis- és nagytermében családi programok leszenek. A film- és diafilmvetítések, koncertek mellett filmes foglalkozások is lesznek, amelyekre előzetes regisztráció szükséges. Mesél majd Molnár Piroska, Czető  Zsanett, lesz GIF- és animáció-készítő foglalkozás, valamint koncert és bábelőadás.

Toldi Mozi
1054 Budapest
Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

A Kondor Béla XX. századi magyar festő és grafikusművész műveiből válogatott gyűjteményes kiállítás a Várkert Bazár Testőrpalotájában  (MTI Fotó: Kovács Tamás)

 

KIÁLLÍTÁS

Kondor Béla festményei a Várkert Bazárban

Kondor Béla a 20. századi magyar képzőművészet álló csillaga, csekélynek mondható, másfél évtizednyi munkássága olyan stílusteremtő mesterekhez mérhető, mint Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos, vagy Tóth Menyhért. Dürer, Rembrandt és William Blake mellett a szürrealizmus és Hugo Bosch vízionárius művészete hatott rá elsősorban, de képes volt a hagyomány vállalásán túl saját korának legegységesebb és egyben leginkább előremutató életművét létrehozni. Ebből ad sokrétű válogatást ez a gyűjteményes tárlat.

A kiállítás megtekinthető a Várkert Bazár Testőrpalotában (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.)
Nyitva: 2017. március 31-től- július 2-ig
kedd – vasárnap 10.00 – 18.00

Balázs Attila, az MTI/MTVA fotóriportere a 35. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját nyerte el


Magyar Sajtófotó Kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban
Egy jó kép, egy jó fotó mesél. Mesél például arról, mit élhet át egy általános iskolai osztály közössége Nyíregyházán, ha Pepe és Nándi, a két Down-szindrómás kisfiú is velük jár . Elmondja, azt az aggodalmat és félelmet, ami Abigél arcán látszik – ő veseátültetésre vár. De akár hallhatjuk a 96 éves néni botjának kopogását vagy a hangját, amikor azt mondja, “halál, te engem nem vihetsz el!” és hallhatjuk még a lányok, asszonyok visítását egy férfi sztriptíz bemutatón, vagy a street workout tornázók erőlködését, a feszülő izmok, inak munkáját. Szóval sok mindent mesélhet a jó kép.  És felidézheti a tavalyi év legfontosabb történéseit – a fotós optikáján át.
A 35. Magyar Sajtófotó Kiállítást idén a kiállítás alapítója, Szalay Zoltán emlékének szentelik.

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
1065 Budapest Nagymező utca 8.
A hét minden napján várják a látogatókat 11:00 és 19:00 óra között

TELEVÍZIÓ

Csak egy lövés – amerikai filmdráma
Henry Turner sikeres, de könyörtelen New York-i ügyvéd, aki bármi áron győzni akar. Akkor is, ha ezért feleségével és lányával való kapcsolatát kell feláldoznia. De egy pisztolylövés Henry magasan ívelő karrierjének végét jelenti. Megbénul és elveszíti emlékezőképességét, egyáltalán nem emlékszik vissza korábbi önmagára. Most, hogy mindent elölről kell kezdenie, Henry Turner-nek meg kell tudnia a kegyetlen igazságot egy teljesen idegen emberről – saját magáról. A főbb szerepekben: Harrison Ford és Anette Bening. 

Duna Televízió 
Április 1. szombat 21.40

Psota Irén – a Ház a sziklák alatt című filmben. (Fotó: MTI/Bartal Ferenc)

Ház a sziklák alatt – Makk Károly filmje
Kós Ferenc betegen érkezik haza a szovjet hadifogságból. Felesége meghalt, kisfiát pedig sógornője, Tera neveli. Kósról is ő gondoskodik, és miközben ápolja, beleszeret a férfibe, akit rokonai és ismerősei nősülésre biztatnak. Hamarosan feleségül is veszi a csodaszép Zsuzsát. Az egyszobás kis ház azonban szűk a négy embernek, de Ferenc nem bírja elküldeni Terát, aki lassan megmérgezi még a boldog pillanatokat is. Zsuzsára közben az erdész vetette ki a hálóját, és Ferenc nem lát más kiutat, egy véletlen alkalmat kihasználva a szakadékba löki Terát.

M3
Április 1. szombat 20.40

 

Hasonló hírek

Idén is megrendezik a nemzetközi természetfilm-fesztivált Gödöllőn

info

Öt dal, amit Somló Tamásnak köszönhetünk

Edit

40 éve halt meg a Színészkirály, Latinovits Zoltán!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!