Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > Megindult a vonatközlekedés a Keletiben, a migránsokat nem engedik be

Megindult a vonatközlekedés a Keletiben, a migránsokat nem engedik be

Hirdetés

forrás: MTI

Kedden nem sokkal 10 óra után megindult a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron – mondta a MÁV helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a migránsokat nem engedik be a csarnokába, több száz illegális bevándorló tüntet a Baross téren. Reggel 9 óra után mindenkit felszólítottak, hogy hagyják el az épületet. Az M1 Híradó helyszíni beszámolója szerint óriási volt a káosz.

Kedden nem sokkal 10 óra után megindult a vonatközlekedés a Keleti pályaudvaron – közölte a MÁV helyettes szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában. Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a migránsokat nem engedik be a pályaudvar csarnokába.

Váczi Viktor elmondta: hatósági intézkedés miatt a Keleti pályaudvart 9 óra 9 perctől zárták le. Információik szerint 10 óra 5 perctől újra engedélyezték a vonatközlekedést a Keleti pályaudvaron – mondta. Ez azt jelenti, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan-Miskolc és a győri vonal vonatai “előbb-utóbb” ismét a Keleti pályaudvarig fognak közlekedni.

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint a vonatforgalom várhatóan csak a kora esti órákra fog helyreállni, addig jelentős késésekre és vonatelmaradásokra kell számítani. A menetrend változásairól a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálaton, a MÁV csoport internetes elérhetőségén és a Vonatinfó mobilapplikáción lehet tájékozódni.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a Bécs felé induló nemzetközi vonat beállt a vágányra, a turisták ott vannak a csarnokban, de migránsokat nem
engednek be.

Óriási volt a káosz

A Híradó helyszíni tudósítójának beszámolója szerint korábban a pénztárak előtt hatalmas sorok alakultak ki, de jegyeket nem adtak ki. A pályaudvaron óriási volt a káosz és tapintható volt a feszültség, a migránsok abban bíztak, talán mégis indul nemzetközi járat, a magyarok a vonataikra várnak, a rendőrök pedig látnivalóan valamilyen parancsra. A Ma délelőttben megszólalt egy Egerbe készülő magyar utas is, aki elmondta, a rendőrök bilinccsel fenyegették meg, ha nem hagyja el pályaudvart.

Rendőrsorfal

Az MTI tudósítója korábban azt jelentette, a peronok és a pályaudvar előtti terület tele volt migránsokkal. A rendőrök sorfalat állnak a peronok előtt, de mind előttük, mind mögöttük vannak migránsok. A rendőrök kordonnal lezárták az aluljáróból a pályaudvar felé vezető feljárót. A főbejáratnál is sorfalat álltak, és hangosbemondón, tolmács segítségével tájékoztatták a pályaudvaron és a pályaudvar előtt tartózkodó bevándorlókat. A pályaudvar belső vágányain négy vonat is állt, de azokra nem lehetett felszállni.

Tüntetnek a migránsok

A migránsok jelenleg a Baross téren vannak, és demonstrációba kezdtek. Azt kiabálják, “Szíria”, valamint “Germany” és “München”, vagyis azt követelik, hogy engedjék őket továbbmenni Németországba. Több százan az érvényes, Németországba szóló vonatjegyüket lobogtatják. A 7-es és 8-as vágány közötti peronon demonstrálókat a Készenléti Rendőrség próbálja kiterelni a csarnokból. A pályaudvaron tartózkodó többi migránst csoportokban kísérik ki az épület elé.


Migránsok a Keleti pályaudvaron

Kőbányáig, illetve Rákosig közlekednek a keleti pályaudvari vonatok 

A korábban a Keleti pályaudvarra közlekedő személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig mennek, és onnan indulnak – közölte a Mávinform kedden az MTI-vel. A közleményben megerősítették, hogy 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat. (A Mávinform korábban azt közölte, 9 órától a Keleti pályaudvar hatósági zárás miatt további intézkedésig nem indít és nem fogad vonatokat. A személyvonatok Kőbánya felső, illetve Rákos állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza a vidéki célállomásokra.)

Módosul egyes BKK-járatok útvonala

A Keleti pályaudvar lezárása miatt a 73-as és a 76-os trolibusz nem érinti a Munkás utca és a Keleti pályaudvar megállót, a 80A trolibusz pedig a Gumigyár, az Aréna Pláza és a Keleti pályaudvar megállót – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési központ kedd délelőtt.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox