Hirmagazin.eu
Főoldal » Megindult a háború Lagerfeld örökségéért: mesés vagyont halmozott fel a néhai divatpápa
Bulvár

Megindult a háború Lagerfeld örökségéért: mesés vagyont halmozott fel a néhai divatpápa

Párizs ― Mesés vagyont hagyott maga után Karl Lagerfeld (†85), a hétfőn elhunyt legendás tervező.

A hamburgi születésű divatcézár német sajtóértesülések szerint több mint 400 millió eurót, azaz 127 milliárd forintot hagyott hátra, amelyre a hírek szerint nagyon sok a jelentkező.

Komoly, akár évekig tartó örökösödési háború indulhat meg, főleg, ha Karl Lagerfeld valóban beváltotta a sokszor hangoztatott ígéretét, és tényleg a macskájára hagyott mindent. A Chanel divatcég kreatív főnökének közvetlen leszármazottja nem volt, így a macskája, Choupette, vagy a 12 éves keresztfia, Hudson Kroenig lehetnek az örökség nagy nyertesei.

– Kár, hogy emberek és állatok között még nem lehet házasságkötés. Sose gondoltam volna, hogy így bele tudok szeretni egy macskába – nyilatkozta Lagerfeld a CNN-nek egy 2013-as interjúban.

Lagerfeld istenítette kis kedvencét, olyannyira, hogy a környezetében dolgozók szerint sokszor jelentette ki, amikor mindenki másra megharagudott, hogy az összes vagyonát az imádott négylábúra hagyja. Elég volt egy rossz pillantás, egy vita ahhoz, hogy Lagerfeld magához rendelje az ügyvédeit, és átírja a végrendeletét.

Megindult a háború Lagerfeld örökségéért mesés vagyont halmozott fel a néhai divatpápa 1
A divattervező bevallottan bele volt zúgva a macskájába, Choupette-be / Fotó: Instagram

– Mindenki, aki kedves volt hozzám, akik sokat tettek értem és jól viselkedtek velem, kapnak majd valamit – mondta egy interjúban öt évvel ezelőtt, amelyben Lagerfeld arról is beszélt, hogy a neki dolgozók biztosan jól járnak: biztosítja nekik, hogy soha többe ne kelljen mást szolgálniuk.

Ugyan a divatmogulnak saját gyereke nem volt, testvére igen. Nővére, Martha négy évvel ezelőtt halt meg úgy, hogy előtte negyven évig nem beszéltek egymással. Ám az asszony gyerekei, Caroline, Roger és Paul a hétfőn elhunyt tervező vér szerinti rokonai, akik így bejelentkezhetnek a mesés örökségre, vagy legalábbis egy részére.

A Daily Mail információi szerint a másik nagy nyertes egy 12 éves kisfiú lehet, Hudson Kroenig. Ő volt ugyanis Lagerfeld hét keresztgyereke közül a kedvenc, a kisherceg, ahogy a tervező hívta a kisfiút. Hudson Brad Kroenig (39) modell fia, akit Lagerfeld éveken át a múzsájának titulált, így nem csoda, hogy a fia is kitüntetett figyelmet kapott a vagyonos divatcézártól, még életében elhalmozta luxuscikkekkel és pénzzel.

Jobbkeze veszi át a helyét

Bár egyelőre nem tudni, mi állhat Karl Lagerfeld végrendeletében, egy biztos: a Chanel megnevezte Lagerfeld utódját, így a francia divatház új kreatív igazgatója Virginie Viard lesz. A hölgyet mindenki csak Lagerfeld jobbkezeként ismerte a divatszakmában, 1987 óta dolgoztak együtt különféle projekteken. Az utóbbi hetekben – Lagerfeld egészségi állapotának romlásával – minden nagyobb rendezvényen ő helyettesítette kollégáját.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Getty Images

Hasonló hírek

Váratlan fordulat: Lajcsi felesége elhagyta a tárgyalótermet

Mazsi

Tündéri! Így élvezi a havat és az első szánkózást Szinetár Dóra kisfia

Mazsi

Mérgező koktéllal próbálta eltenni láb alól kedvesét

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------