Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Megindult a balkáni-migránstömeg! Különböző helyszínekre, elszórtan, tucatjával érkeznek! Oszd meg!

Illegális migránsokat tartóztattak fel Hercegszántónál. (2018. 11. 16., p – 21:43, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Bács-Kiskun megyei rendőrök Hercegszántó közigazgatási területén 2018. november 16-án 20 óra 20 perckor 7 külföldit tartóztattak fel, akik iráni állampolgárnak vallották magukat. (

Fél órán belül, 20 óra 45 perckor 18 – magát afgán állampolgárnak valló – férfit tartóztattak fel az egyenruhások Hercegszántónál.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték. (2018. 11. 16., p – 20:29, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök 2018. november 16-án 17 óra 25 perckor tartóztatták fel a határsértőt a Röszke Közúti-határátkelőhely területén. A férfi szíriai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tíz migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. (2018. 11. 16., p – 10:10, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök 2018. november 15-én 19 óra 40 perckor az autópálya-határátkelőhely területén egy magát szír állampolgárnak valló nőt tartóztattak fel.

Nem sokkal később, 20 óra 30 perckor egy belépő macedón honosságú kamion rakterében három afgán férfit találtak megbújva. A Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljába 2018. november 16-án 4 óra 30 perckor érkező szerb kamionban három afgán férfi, 6 órakor szintén egy szerb kamionban további három afgán férfi bújt meg.

Ellenőrzésük során a határsértők, sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Illegálisan léptek be Magyarország területére a külföldiek, akiket a rendőrök Barabás és Gelénes között tartóztattak fel. (2018. 11. 16., p – 09:07, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2018. november 15-én 2 óra 50 perc körül Barabás és Gelénes között elfogtak négy határsértőt.

A magukat vietnámi állampolgároknak valló külföldiek, köztük két felnőtt és két gyermek, a helyszínen magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre. A külföldi határsértőket, akik az eljárás adatai szerint illegálisan léptek be Magyarország területére, kiutasították, majd 2018. november 16-án átadták az ukrán határőrizeti szerv képviselőinek.

Alapinformáció: police.hu

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Búvárok keresnek egy férfit a Hortobágy-Berettyóban

info

Döbbenetes: ezért vadásznak a zsaruk a magyar zsoldosokra

Géza

Több tucat közlekedési balesetnél intézkedett a rendőrség az elmúlt 24 órában

info