Hirmagazin.eu
Főoldal » Meghökkentő dolgok történnek Budapesten
Életmód hírek

Meghökkentő dolgok történnek Budapesten

forrás: Kossuth Rádió, Közelről

A magyar fővárosban is egyre népszerűbb a flashmob: látszólag teljesen váratlanul formálódik, miközben profin kidolgozott a koreográfia. A cél a figyelemfelkeltés és a meghökkentés.

Divat a flashmob, amely jó tíz évvel ezelőtt indult hódító útjára, és ma már tele van az internet az ötletesebbnél ötletesebb, látványos villámcsődületekkel – ahogy a tömegből egyszer csak összeáll egy nagy zenekar vagy, ahogy a reptéren a civilbe öltözött stewardessek meglepik a húszmilliomodik utast és körbetáncolják.

Meghökkentő dolgok történnek Budapesten1Budapest, 2015. június 13. A Vízicsata elnevezésű flashmob a budapesti Vigadó téren 2015. június 13-án. Az esemény célja felhívni a figyelmet arra, hogy a köztereket mi mindenre lehet használni. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A helyszín bármi lehet – egy utca, tér, vásárcsarnok, aluljáró, repülőtér, pályaudvar, színház vagy iskola. A járókelők az egyik pillanatról a másikra csak arra lesznek figyelmesek, hogy valami készülődik, történik körülöttük, s mire megfejtenék, hogy mi is az, a látványos produkció már el is kezdődött. Egy csoportnyi ember teljesen váratlanul jelenik meg a helyszínen, s ad elő egy maximum öt perces produkciót, majd úgy oszlanak szét, mintha semmi sem történt volna.

Az első flashmobot 2003 májusában tartották New Yorkban, s a műfaj nálunk is hamar megjelent. Ugyanaz év augusztusában, a budapesti Deák téren volt az első: este 7 órakor, amikor megszólalt a templom harangja a résztvevők kinyitották az esernyőiket.

A cél mindig a meghökkentés és a figyelemfelkeltés. Van, amikor egy demonstráció része, máskor csupán szórakoztatásból csinálnak villámcsődületet, és van, amikor az eseménnyel reklámozni szeretnének valamit.

Budapest utcáin is gyakran belefuthatunk egy-egy flashmobba. A bazilikánál volt argentintangó-flashmob, a Nagymező utcában a Terézvárosi Kabaré produkciója, a Vásárcsarnokban pedig az Operettszínház színészei énekelték el váratlanul a Te rongyos élet című slágert.

 

Hasonló hírek

Soha ne fogadj el rossz kávét, hamis barátokat és nem megfelelő férfit!

Edit

Elképesztő módszerrel lesz ragyogóan fehér a fogad

Mazsi

Öngyilkos lett a fiatal magyar labdarúgó! Isten nyugosztalja!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------