Főoldal » Megható történet Vuhanból: így él a koronavírus karanténjában az egyedül maradt ötéves kislány
Külföld

Megható történet Vuhanból: így él a koronavírus karanténjában az egyedül maradt ötéves kislány

Yuanyuan családtagjai mindannyian megfertőződtek a koronavírusban Vuhanban. Az ötéves kislányról, ezért egy önkéntes kórházban gondoskodnak a dolgozók. Történetéről az UNICEF Magyarország számolt be.

Az öt éves Yuanyuan, akinek a nevét a szervezet adatvédelmi okokból megváltoztatta a kínai koronavírus epicentrumából, Vuhanból származik. Szüleinek és nagyszüleinek is pozitív lett a vírustesztje, ezért mindannyiukat egy elkülönített kórházban kezelik. Családjában ő volt az egyetlen, aki nem fertőződött meg, és egyedül maradt. A kórház személyzete úgy döntött, hogy vigyáznak a kislányra, és jelenleg egy önkéntes társaságában tölti napjait.

Ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt, Vuhanban több tízezer koronavírus esetről tudni, és a város január 23. óta karatén alatt van, amíg a hatóságok a betegség terjedésének megakadályozása érdekében dolgoznak. A város legtöbb szállodáját bezárták, így Yuanyuan és a rá vigyázó önkéntes a kórházban kapott egy szobát. Étkezést a kórházi személyzet biztosít neki, és azt is megtanították neki, hogyan védekezhet a vírus ellen a leghatékonyabban.

Juanjuan napok óta külön él a családjától. Fotó: UNICEF Juanjuan napok óta külön él a családjától. Fotó: UNICEF

Yuanyuan napok óta külön él a családjától, de nem vesztette kedvét. Nagyon odafigyel az őt gondozók tanácsaira, hogy egészségesen táplálkozzon, eleget pihenjen és ha szép idő van, a napsütésbe is kimegy. Az önkéntes segítségével Yuanyuan sokszor felhívja édesanyját, ami mindig felvidítja.

(Itt vannak a legfrissebb hírek a koronavírusról)

Yuanyuan sok-sok rajzot készített a kórházban tartózkodása során. A rajzok egy része arról szól, hogy az édesanyjával egy parkban játszik vagy nagymamájával úszik, de a koronavírus is gyakori főszereplője a rajzainak.

A vörös vírusok által körülvett napot a kínai Vuhani Tudományegyetem kórháza, ahogy az ötéves kínai kislány látja. Fotó: UNICEF A vörös vírusok által körülvett napot a kínai Vuhani Tudományegyetem kórháza, ahogy az ötéves kínai kislány látja. Fotó: UNICEF

Az ötéves Yuanyuan rajzolta a vörös vírusok által körülvett napot a kínai Wuhani Tudományegyetem kórházában, 2020. február 17-én. „Ezek vírusok. A nap megperzseli őket ”– olvasható a kislány rajzhoz fűzött magyarázata az UNICEF riportjában.

Az ötéves Juanjuan rajza. Fotó: UNICEF Az ötéves Juanjuan rajza. Fotó: UNICEF

“Ez egy vírus, és ezek a kalapácsok leütik ”- magyarázza.

Az UNICEF együtt dolgozik a kínai kormánnyal, a WHO-val és más partnerekkel az újfajta koronavírus járvány megállítása érdekében. A szervezet januárban jelentős mennyiségű felszerelést, elsősorban orvosi maszkokat és védőruhákat küldött a gócpontnak számító Hupej tartományba és a jövőben is támogatja a betegség elleni védekezést.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: UNICEF

 

Hasonló hírek

Az ISIS egyik olajkitermelőjét bombázták szét a britek

info

Megbolondult az időjárás: elképesztő felvételek a német tornádóról! – VIDEÓ

Mazsi

Borzalom, a halálba lökte fiát, majd utána ugrott az ismert modell

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------