Hirmagazin.eu
Főoldal » Megható interjú Dr. Csókay András professzorral, a 30 órás életeket megváltoztató műtétről! Oszd meg!
Egészség - betegség

Megható interjú Dr. Csókay András professzorral, a 30 órás életeket megváltoztató műtétről! Oszd meg!

Mint ahogy azt már az egész világ tudja és elismeri, méltán lehetünk büszkék hazánk orvosaira, hisz a világon csak ők vállalták el a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztását, ami hála csodálatos orvosi tudásuknak az elmúlt hetekben sikerrel zárult.

Túlzás nélkül jelenthetjük ki tehát, hogy amit magyar orvosaink tettek, az egyedülálló az egész világon. A műtét sorozatban három magyar orvos nevét kell, hogy megemlítsük, hisz a munka oroszlánrészét az ő felügyeletük alatt bonyolították le: Dr. Hudák István, Dr. Pataki Gergely és Dr. Csókay András.

Dr Csókay András végezte el a végső szétválasztó műtétet – az agyak és a koponyák szétválasztását jelentő, rizikós, több mint 30 órás beavatkozást, ami sikerrel zárult: az ikrek állapota stabil, de szövődmények lehetségesek. Az operációra a dakkai központi katonai kórházban (CMH) került sor a 35 fős magyar orvos-egészségügyi csapat vezetésével három héttel ezelőtt. A műtétet levezénylő Dr. Csókay András most egy friss interjúban szólalt meg és az alábbiakat nyilatkozta:

“Tisztán emlékszem vissza, sehol nem vállalták a bangladesi sziámi ikerpár szétválasztását, mert akkora a kockázat. Soha nem felejtem el azt a bizonyos telefont, ahol felkértek engem és orvoskollégáimat erre a bonyodalmas műtét sorozatra. Hosszas gondolkodás és egyeztetés után végül elvállaltuk, hisz minden élet szent és mi arra esküdtünk fel, hogy minden emberi életet a tudásunk legjavával szolgáljunk és mentsünk meg, ha a helyzet úgy kívánja.A műtét előtt minden egyes nap gyakoroltam, hogy még véletlenül se hibázzak. Nagyon nehéz időszak volt ez. Mélyen imádkoztam, hogy a Jóisten adjon erőt és kitartást nekünk és az ikreknek ehhez a hatalmas megpróbáltatáshoz, ami végül meghallgattatott, mert sikeres műtétet hajtottunk végre a két gyermeken, ami nem csak szakmai, hanem világsiker is lett. De úgy gondolom nem ez most a legfontosabb, hanem az, hogy ennek a két kis csöppségnek megadtuk a lehetőséget egy jobb, boldogabb és méltón élhető élethez.” – tette hozzá Dr. Csókay András a megható sorokat.

– Aki szintén egyetért abban, hogy egyedülálló az, amit magyar orvosaink tettek, az kérjük jelezze egy megosztással, had tudjanak róla minél többen hazánkban innen és túl! 

budapest-1873

Hasonló hírek

A RÁKOT A TESTBEN A TENYÉR JELZI ELŐSZÖR

Mazsi

Ismét gyorsan terjed a vírus a környező országokban, rekordszámú új fertőzött az Egyesült Államokban

Géza

Vigyázz, ez a 6 jel azt mutatja, hogy gond lehet a májaddal

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------