Egészen szürreális és egyben szörnyű dolog történt az indiai Rajasthan államban található Kota város egyik kórházában egy koronavírusos beteggel.

Indiában sajnos még jelenleg is rohamtempóban szedi áldozatait a koronavírus: az országban már több mint 380 ezer fertőzött és 12 ezer halott van. Ennek ellenére azonban a betegeket a rokonok egyes kórházakban gond nélkül látogathatják, melynek nem csak járványügyi szempontból lehetnek súlyos következményei.

Történt ugyanis, hogy egy lélegeztetőgépen lévő koronavírusos férfit a saját rokonai „öltek meg”, miután kihúzták a férfit életben tartó lélegeztetőgépet az áramból, és egy hordozható légkondicionálót dugtak be a helyére – írja a Daily Star. A beszámolók szerint ugyanis a családtagoknak nagyon melegük volt a kórterembe, ezért áramforrást kerestek a hordozható klímájuknak. Mivel azonban az összes foglalt volt, az egyiket – és pont a legrosszabbat – kihúzták.

A lélegeztetőgép ezután még egy ideig akkumulátorról működött tovább, de lassacskán lemerült, minek következtében a beteg állapota gyors és drasztikus romlásnak indult. A rokonok ezért értesítették az orvosokat, akik megpróbálták megmenteni a beteg életét, de már nem sikerült újraéleszteniük, a férfi meghalt.

A tragédia után ráadásul még a rokonoknak állt feljebb, akik ezután „verbálisan molesztálták” a kórház orvosait szerettük halála miatt.

“Nem hinném el, ha nem olvastam volna” – kommentálta az esetet Twitter-oldalán a bioetikával foglalkozó ismert indiai orvos, Anant Bhan, megosztva egy esetről szóló hindu újságcikket.

Forrás: noizz.hu / Hirmagazin.eu