Image default
Külföld

Meghalt a Hamász hat technikusa egy rejtélyes robbanásban a Gázai övezetben

Meghalt a Hamász radikális palesztin szervezet hat technikusa egy házban történt rejtélyes robbanásban szombaton a Gázai övezet középső részén – jelentették hírügynökségek a helyi mentők, biztonsági tisztségviselők és meg nem nevezett források közlése alapján.

Kép: Hirado

Az eset az-Zavajda városban történt. A hatalmas robbanásnak három sebesültje is van. Ereje olyan nagy volt, hogy több környékbeli ház is megrongálódott. A Hamász fegyveres szárnyához, az al-Kasszám Brigádokhoz közel álló egyik forrás állította azt, hogy hat technikusuk halt meg.

A Hamász közleményt adott ki, és ebben azt állította, hogy Izrael követte el a robbantást, miközben a palesztin technikusok „el akarták hárítani a cionista ellenség egy súlyos biztonsági támadását”. Az izraeli hadsereg egyik szóvivője tagadta, hogy Izrael állna az eset mögött.

A Gázai övezeti palesztinok március vége óta minden pénteken tüntetnek Izrael határán, és folytatni akarják ezt május 15-éig abból az alkalomból, hogy Izrael most ünnepli megalapításának 70. évfordulóját, ami a palesztinok számára nemzeti katasztrófát, földjükről való elűzésüket jelentette. A demonstrálók rendszerint erőszakosak, az izraeli katonák pedig éles lőszert is használhatnak ellenük. Eddig 45 palesztin halt meg ezekben az incidensekben.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Nem lassítja a menekültáradatot a határellenőrzés visszaállítása – állítja a Bild

Edit

Magyarország is szerepelt az USA halállistáján

Edit

Sorost, jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték, mégsem vonult be a börtönbe, és elfogatóparancsot se adtak ki ellene! Oszd meg!

Géza