Image default
Életmód hírek

Meghalni egy tökéletes szelfiért? Gyakoribb, mint gondolnád

Gondoltad volna, hogy a legtöbb szelfihez köthető halál Indiában, Pakisztánban és Amerikában történik?

Halálos tragédiával végződött Dél-Olaszországban három 13 éves fiú játéka. A srácok az iskolából hazafelé tartó úton azon versenyeztek, ki mer a legtovább várni a síneken, és ki tudja elkészíteni a legközelebbi szelfit a feléjük közeledő gyorsvonattal.

Meghalni egy tökéletes szelfiért? Gyakoribb, mint gondolnád

Ehhez a kihíváshoz a sínen állva kellett várniuk a vonatot, és az utolsó pillanatban elugrani előle. Két fiúnak sikerült még időben elugrani, azonban sajnos a harmadik túl sokáig várt, és a vonatvezető minden erőfeszítése ellenére a szerelvény elgázolta a fiút. A másik két srácra, akik túlélték, később találtak rá: sokkban voltak és könnyek között mesélték el a nyomozóknak a halálos kihívás történetét. Ez sajnos nem egyedülálló eset.

A Carneige Mellon Egyetem felmérése szerint 2014 óta 127 ember halt meg szelfi készítés közben.

A felmérés szerint ezeket a halálesetek értelemszerűen meg lehetett volna előzni, ha az emberek nem a fotók elkészítésével lettek volna elfoglalva a baleset pillanatában. A legtöbb szelfihez köthető halál Indiában, Pakisztánban és Amerikában történik. Az esetek több, mint 75 százalékában 24 év alatti férfi az áldozat.

A Carnegie Mellon-féle kutatás a halálos szelfi baleseteket nyolc csoportba sorolja. A legtöbb baleset a magassághoz köthető: épületekről, hegyekről zuhannak le az emberek, ha nem elég elővigyázatosak.

Csoportos szelfi balesetek főleg olyan környezetben történnek, ahol az áldozatok víz közelében próbálkoznak a fényképek készítésével. A magasság és víz közelében fotózkodni vágyók a harmadik legveszélyeztetettebb csoport.

Múlt hónapban Új-Zélandon három húszas éveiben lévő lánynak kellett végignéznie, amint barátnőjüket elsodorja a folyó. Ők is szelfit akartak készíteni, amikor a negyedik lány elvesztette az egyensúlyát.

A negyedik leggyakoribb ok,a vasúthoz köthető, amint azt az olasz fiúk tragédiájánál is láthattuk. A kutatás megállapította, hogy divattá vált szelfit készíteni vonatsíneken. Ezeket ugyanis olyan jelentéstartalmakkal ruházzák fel az emberek, mint az örökké tartó barátság vagy szerelem. Romantikus gesztusként is szoktak ilyen képeket készíteni.

A magán a vonaton való fényképezkedés is rejt kockázatot. Múlt héten egy 19 éves indiai egyetemista fiút rázott meg az áram. Miután csinált egy képet, véletlenül hozzáért a feszültség alatt álló vezetékekhez, és azonnal halálos áramütést szenvedett.

Vezetés közbeni szelfizésnek is sokat esnek áldozatul, valamint a fegyverekkel való fényképezkedés is fokozottan balesetveszélyes, nem meglepő módon. Ez főleg Amerikában és Oroszországban jelent problémát. Tavaly például Washingtonban halt meg egy férfi, aki a fegyverével szeretett volna egy képet, csak arról feledkezett meg, hogy a fegyver töltve volt.

Néhány különleges esetben állatokkal való szelfizés következtében is hunytak el emberek. Februárban Zimbabwében vesztette életét egy ember, akit agyonnyomtak az elefántok. Egy nemzeti parkban fényképezkedett velük, amikor összetaposták.

Többnyire csak a halálos baleseteket tartják számon, de megszámlálhatatlan olyan eset is van, amikor valaki éppen hogy megússza. Februárban például egy Izraeli turistát tartóztattak le New Yorkban, mert fel akart mászni a Brooklyn Hídra egy tökéletes szelfiért.

 

Hasonló hírek

Döbbenetes méretű csecsemőt szült egy orosz nő

Mazsi

Elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja! Isten nyugosztalja!

Géza

Mit mutat a biológiai életkor

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------