Hirmagazin.eu
Főoldal » Meghackelték a tabletjeiket a rabok
Külföld

Meghackelték a tabletjeiket a rabok

Összesen bő 62 millió forintnyi kárt okoztak egy cégnek.

Hazánkban kevesen tudják, de az Egyesült Államokban kolosszális üzlet a börtönbeli szolgáltatások nyújtása, rengeteg vállalat keres nagy pénzeket a rabokon. Az egyik közülük a JPay, amely egy különleges táblagéppel lehetővé teszi az elítéltek számára az e-mailek küldözgetését, a hírek olvasását, továbbá a digitális könyvek, zenék és játékok vásárlását.

Természetesen mindennek ára van: a rabok hozzátartozóinak vagy barátainak tipikusan ki kell fizetniük a hardver árát, majd a szükséges időközönként pénzt kell feltölteniük a rab JPay-egyenlegére.

Minden pénzbe kerül, például az elküldött e-mailek darabjáért olyan 100 forintnak megfelelő összeget számít fel.

A jelek szerint a vállalat táblagépének a szoftvere enyhén szólva is kifogásolható minőségű lehet, ugyanis a napokban Idaho állam 364 elítéltje is meghackelte azt, ingyen feltöltötték a felhasználói fiókjuk egyenlegét. Tipikusan ezer dollárt loptak ilyen módon a cégtől, de egy merész figura rögtön közel 10 ezer dollárral turbózta fel az egyenlegét.

A rabok összesen 225 ezer dollár, bő 62 millió forint kárt okoztak a vállalatnak.

Természetesen a JPay idővel letiltotta a lopott egyenlegek költését, továbbá az e-mailen kívüli összes szolgáltatás elérését. Ezeket csak azután fogja újból aktiválni, ha megtérült az anyagi kára. A hackelős rabok ellen nem fog jogi lépéseket tenni, azonban a börtönök a saját hatáskörükben megbüntették őket: megemelték a kockázati besorolásukat, így számos lehetőségtől és kiváltságtól estek el.

Forrás: Origo.hu

Hasonló hírek

A kijevi államcsínyt követően Moszkva atomfegyvereit is kész volt riadóztatni

info

A migránsok már válogatnak is, Málta sem elég jó nekik

Mazsi

Elzárják az Iszlám Állam pénzügyi csatornáit

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------