Hirmagazin.eu
Főoldal » Meggyilkolták az ISIS területén átbringázó fiatalokat, akik bizonyítani akarták, hogy a szélsőséges muzulmánok is jó emberek! Oszd meg!
Külföld

Meggyilkolták az ISIS területén átbringázó fiatalokat, akik bizonyítani akarták, hogy a szélsőséges muzulmánok is jó emberek! Oszd meg!

Jay és Lauren, egy átlagos progresszív amerikai pár egy szép napon úgy döntött, felhagynak eddigi életükkel, félredobnak mindent, és biciklivel körbejárják az egész világot.

Túrájuk során többek között azt is akarták bizonyítani, hogy nem kell elhinni mindent amit a sajtóban olvasunk, különös tekintettel az emberekkel kapcsolatos álságos előítéletekre.

Ennek érdekében Tadzsikisztánon keresztül vezetett útjuk, ami köztudottan az ISIS katonái által uralt terület, de nekik szent meggyőződésük volt, hogy azok valójában a gonosz média által befeketített áldozatok, akik igazából jó emberek. Nos, tévedtek.

A két húszas évei végén járó fiatal, Jay és Lauren, egyik napról a másikra gondoltak egyet, és  még 2017-ben felmondtak munkahelyükön. Mindezt azért tették, hogy kerékpáron utazhassák körbe a világot. Az általuk vezetett blogon ezt azzal indokolták, hogy nem akarják munkával elvesztegetni a drága idejüket, amit tölthetnének sokkal inkább élményszerzéssel is.

Elegem lett abból, hogy a napom nagy részét a laptopom előtt görnyedve töltöm. Túl sok csodálatos naplementének fordítottam hátat, túl sok vihar tombolt, amivel nem foglalkoztam, túl sok lágy szellőről nem vettem eddig tudomást.

-írta Jay egy blogbejegyzésben felmondása előtt. A pár útjuk során folyamatosan dokumentálta kalandjait, egészen a tragédia bekövetkeztéig, amikor is elérkeztek életük utolsó állomására,  Tadzsikisztánba, a terrorizmus egyik fészkébe. Jay és Lauren a CBS tudósítása szerint július 29-én tekertek át az országon, amikor egy autóból rájuk támadtak.

A hírek szerint öt késekkel felfegyverzett férfi szállt ki a járműből és minden előzetes figyelmeztetés nélkül végzett velük és az éppen velük tartó svájci és holland biciklis turistával is. A New York Times szerint két nappal később az Iszlám Állam közzétett egy videót, amelyen feltehetőleg az egyik támadó ül egy fekete ISIS zászló előtt és a kamerába üvölti, hogy minden hitetlenre halál vár.

ISIS terroristák – Fotó: Associated Press

A túra során folyamatosan vezetett blognak köszönhetően nem rejtély, hogy az elfogadás mintaképei miért pont ezt az úticélt választották maguknak. Feltett szándékuk volt bebizonyítani ugyanis, hogy a kegyetlen és bigott média manipulálja a terroristákról alkotott képet, miközben ők is csak emberből vannak, ők is jó emberek.

“Olvasod az újságokat és elhitetik veled, hogy a világ egy nagy, gonosz és ijesztő hely” – írta Jay a támadás előtt, majd így folytatta:

Az emberekben nem lehet megbízni. Az emberek gonoszak, az ember maga az ördög. Én ezt nem veszem be. Azért találták ki ezeket a sztereotípiákat, hogy a saját komplexusukat enyhítsék, zavarja őket, hogy van, akinek nem ugyanolyan a világnézete mint amilyen az övék. Márpedig azok az emberek is jók. Nagylelkűek, csodálatosak és kedvesek.”

Jay és Lauren esete egyaránt lehet tanulságos történet arról, miért nem ajánlatos ilyen területre utazni, másrészt a nyugaton tomboló eszetlen “liberalizálódás” végtermékét is tökéletesen bemutatja. Ez esetben a fiatalok egyértelműen jobban tették volna, ha a féktelen kalandvágyuk helyett otthon maradnak az “unalmas” munkájuknál, mint sem hogy félelemérzetüket és racionalitásukat teljesen hátrahagyva vágjanak bele életük utolsó utazásába.

Minden esetre várjuk azokat a haladó gondolkodókat, akik a pár esetét sima balesetnek tudják majd be, vagy azokat, akik esetleg szobrot állítanának nekik, hiszen ők nem felelőtlenek voltak, hanem sokkal inkább egy jobb világ érdekében cselekvő mártírokként haltak meg.

Oszd meg! Hirmagazin.eu

Forrás: vilagfigyelo.com

 

Hasonló hírek

Újabb támadás: embereket késelt meg egy ámokfutó a manchesteri bevásárlóközpontnál

Mazsi

Kemény bosszút esküdött az amerikai légicsapások után Irán legfőbb vallási vezetője

Géza

Félelmetes szuperfegyverek Oroszországból: TOP 10! (+videók)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------