Hirmagazin.eu
Főoldal » Meggyalázták Puskás Öcsi szobrát Budapesten – fotó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Meggyalázták Puskás Öcsi szobrát Budapesten – fotó

Budapest — Egy mobiltelefonos alkalmazás, pár száz forint, aztán bárhová el lehet jutni a városi utakon – ezt ígérték a villanyroller fővárosi bevezetésekor.

A Lime-nak azonban egyre több az ellenzője is. Ami használójának kényelmes, a járókelőknek idegesítő; a lerakott rollert bárhol el lehet engedni, ebből már-már verseny lett, így rengeteg utcán és buszmegállóban lehet felbukni bennük.

Csütörtök reggelre Óbudán, a Kolosy téren valaki Puskás Öcsi dekázós lába alá tolta be az egyik járművet. A Városligetben a kukából szedtek ki két rollert, egy hónappal ezelőtt pedig a Dunából halásztak ki egy példányt: a GPS-jel vezette nyomra a keresőket, akik éjjel körbejárnak és begyűjtik a szanaszét hagyott eszközöket. Pedig a villanyrollert nagy reményekkel hozták a fővárosba.

„A Lime elektromos rollerjei szórakoztató, okos és kényelmes alternatívát jelentenek a városon belüli, rövidebb utak megtételére” – mondta a bemutatón Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője.

Egy, a neve elhallgatását kérő közterület-felügyelő szerint alapjában az a baj az elektromos rollerrel, hogy úton-útfélen beléjük botlik az ember.

– Szabályozás híján nem tudni, minek minősül: járműnek vagy közlekedésre alkalmas játéknak – mondta a Blikknek dr. Janklovics Ádám közlekedési ügyekre szakosodott ügyvéd.

A Puskás-szobor alá tett villanyrollert éjszaka begyűjtik majd / Fotó: Blikk

– Ezért látni annyi száguldó rollerest a járdán, az úttesten és a kerékpárúton. Használat után csakis a bérlőn múlik, hol állítja le a rollert. Ezt a helyzetet nemcsak szabályozni, ellenőrizni is kellene!

A roller besorolása egyelőre valóban bizonytalan: ha segédmotor-kerékpár, akkor az úton a helye, de ott életveszélyes, akárcsak a járdán a gyalogosokra.

– Célunk, hogy egy költséghatékony, dokkolóállomások nélküli közlekedési módot biztosítva formáljuk újjá a városi közlekedést. Az elmúlt öt hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy felhasználóink a közép-európai régióban általában, Budapesten pedig kifejezetten ügyelnek a rollerek épségére – felelte a Blikk kérdéseire a Lime képviselője, hozzátéve: az applikáción belül útmutatót adnak a helyes rollerhasználatról.

A Lime

Súlya: 17 kg

Végsebessége: 25 km/óra

Bukósisak: nem jár hozzá, de ajánlott

Használata: egy applikációt letöltve 250 forintért indítható, percenként 50 forintba kerül a használata

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szappanoperába illő jeleneteket produkált ez a házaspár: egymás szeretőjét verte a férj és a feleség

Géza

Vérlázító, amit a sofőr művelt egy kislánnyal Kerekegyházán, már körözik

Mazsi

Varázsgomba-termesztésért kapott hat év fegyházat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------