Hirmagazin.eu
Főoldal » Megfenyegette Merkelt a svéd bevándorlásügyi miniszter
Külföld

Megfenyegette Merkelt a svéd bevándorlásügyi miniszter

forrás: Express

Bírósági perrel fenyegeti a svéd bevándorlásügyi miniszter Angela Merkel német kancellárt a dublini rendelet felrúgásáért.

A skandináv ország több uniós állammal együtt úgy gondolja, hogy Angela Merkel semmibe veszi a dublini rendeletet a Németországban regisztrált menekültek visszautasításával – írja az Express brit portál.

Megfenyegette Merkelt a svéd bevándorlásügyi miniszter
Merkel a belgiumi uniós tanácskozáson, március 8-án (Fotó: EPA / STEPHANIE LECOCQ)

Az ország kész az Európai Unió Bírósága elé vinni az ügyet – közölte Morgan Johansson svéd bevándorlásügyi miniszter.

A svédek az egyezmény megszegésén kívül azt is Merkel számlájára írják, hogy a “tárt ajtók politikája” miatt megindult menekültáradat egy része rögtön Svédország felé vette az irányt.

Morgan Johansson elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot Németországgal, és ezzel nincsenek egyedül: számos uniós ország helyzete hasonlít Svédországéra.

Jelenleg 700 bevándorló adta be németországi regisztrálása után menedékjogi kérelmét Svédországban. A miniszter arra figyelmeztetett, hogy ez a szám egyre csak növekedni fog.

“Hetente 500-600 menedékkérő érkezik hozzánk a németektől, ezek az emberek korábban ott már regisztráltak. Ha nem küldjük őket vissza, akkor még több menedékkérelemmel kell szembenéznünk. Az új német menekültpolitikai döntés arra kényszeríti Svédországot, hogy megerősítse a határellenőrzést” – hangoztatta.

Jelenleg több százezer menedékkérő tartózkodik Németországba, a svéd központok pedig már így is túlzsúfoltak.

A dublini rendelet dióhéjban

Az európai menekültügyi politikát meghatározó dublini szabályok szerint a menekülteknek abban az országban kell menedékjogi folyamodványukat benyújtaniuk, ahol először az Európai Unió területére léptek. A rendszer egyre nehezebben működik, mivel egyes tagállamok már nem képesek, vagy nem hajlandóak alkalmazni.

 

Hasonló hírek

Bizony, ez érkezik hozzánk is – Sorra törlik a járatokat, rémisztő felvétel készült az Európában már tomboló szélviharról – VIDEÓ

Mazsi

Több száz dzsihadista van a Fülöp-szigeteken

Edit

Nem hajlandó nőkkel dolgozni egy muszlim orvos

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!