Hirmagazin.eu
Főoldal » Megfejthették a Bermuda-háromszög titkát
Tudástár - minden érdekesség

Megfejthették a Bermuda-háromszög titkát

Évtizedek óta sokakat foglalkoztat, hogy miért tűnnek el hajók és repülőgépek az Atlanti-óceán északi felén, Bermuda-háromszögben. Nemrégiben egy tudós állt elő azzal, hogy megfejtette a titkot.

A mintegy hétezer négyzetkilométeres, Puerto Rico, Miami és Bermuda között elterülő terület még a II. világháború idején vált hírhedtté, miután több repülőgép és hajó is eltűnt nyomtalanul a környéken.

A közelmúltban Nick Hutchings ásványkutató az 5-ös csatorna Bermuda-háromszöggel foglalkozó dokumentumfilmjében mondta el, hogy kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a Bermuda-háromszög nem más, mint egy víz alatti vulkán, amely 30 millió évvel ezelőtt süllyedt a mélybe. Hozzátette, hogy a háromszög környékéről származó kőzetminták tanulmányozása során döbbent rá arra, hogy azok rengeteg magnetitet – a Föld legerősebb mágneses anyaga – tartalmaznak, és feltehetően ez a mágnesesség okozott meghibásodást a hajóknál és a repülőgépeknél.

Elgondolását egy kőzet és egy iránytű használatával igyekezett bizonyítani. Amikor a sík felületre helyezett szikladarabra rátették az iránytűt, az szabályosan kiakadt, összevissza mozgott a kőzeten.

Szinte egy időben az ásványkutató elméletének nyilvánosságra hozatalával a brit Southampton Egyetem tudósai arra a megállapításra jutottak, hogy a titokzatos eltűnésekért hatalmas, akár a 30 méteres magasságot is elérő szörnyeteghullámok lehetnek felelősek. A Bermuda-háromszög területén több, különböző irányból érkező tengeri vihar találkozhat állításuk szerint, ami a ideális a szörnyeteghullámok kialakulására.

Ahhoz azonban, hogy kiderüljön melyik állítás a helytállóbb, további vizsgálatokra van szükség.

A címlapfotó illusztráció.

Forrás: FoxNews

Hasonló hírek

Figyelem: a klímaváltozás miatt elfelejtett kórokozók jelenhetnek meg újra

Mazsi

A Kenyér Világnapja

info

Sokat elmond személyiségedről, hogy melyik levéltekercset választod

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------