Image default
Egészség - betegség

Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban

forrás: M1 Híradó

Acciaroliban és környéken sokkal több idős ember él, mint az olasz átlag. Kutatók is vizsgálják, mi lehet a rejtély nyitja. A helyiek szerint a nyugalom, a szeretet és a béke.

 Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban

Mindennap dolgozom egy órácskát a kertben, és foglalkozom még az asszonnyal is, ha érti, mire gondolok – nyilatkozta a 94 éves Giuseppe.

Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban

A nyugalom szigete ez a dél-olasz kisfalu messze a nagyváros zajától. Az itt élők halászatból élnek és mindent megtermelnek saját maguknak a kertben, amire szükségük van. Tudósok sem értik a magyarázatát, de itt és a környező településeken mintegy háromszázra tehető a 100 évnél idősebbek száma. A kutatók természetesen igyekeznek tudományos magyarázatot adni rá.

Ezek az idős emberek aktív társadalmi életet élnek – mondta Salvatore di Somma, a római La Sapienza Egyetem professzora. Zsírszegény, egészséges ételeket esznek és nyugodtan élnek – tette hozzá.

Az itt élők szerint nem ennyire bonyolult ez. A nők vagy a helyi kis piacon csevegnek az árussal, vagy a ház körül tartanak rendet, a férfiak újságolvasással töltik a szabadidejüket. Így él már több évtizede együtt egy 93 és 101 éves idős pár is.

Az idős asszony azonban nem rest azzal fenyegetni férjét, ha nem fájna a lába, otthagyná és újra férjhez menne. Lehet, hogy párt is könnyen találna a faluban, hiszen a helyiek átlagosan húsz évvel tovább élnek, mint Olaszország más régióiban.

 

Hasonló hírek

Így gyógyulhatsz szegfűszeg segítségével! Ha egyszer kipróbálod, többé nem nyúlsz máshoz!

Mazsi

Rengeteg a tévhit a lázzal kapcsolatban

info

Antraxot küldött szét véletlenül egy amerikai laboratórium.

info