Hirmagazin.eu
Főoldal » Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban
Egészség - betegség

Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban

forrás: M1 Híradó

Acciaroliban és környéken sokkal több idős ember él, mint az olasz átlag. Kutatók is vizsgálják, mi lehet a rejtély nyitja. A helyiek szerint a nyugalom, a szeretet és a béke.

 Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban

Mindennap dolgozom egy órácskát a kertben, és foglalkozom még az asszonnyal is, ha érti, mire gondolok – nyilatkozta a 94 éves Giuseppe.

Megfejtették a hosszú élet titkát egy olasz faluban

A nyugalom szigete ez a dél-olasz kisfalu messze a nagyváros zajától. Az itt élők halászatból élnek és mindent megtermelnek saját maguknak a kertben, amire szükségük van. Tudósok sem értik a magyarázatát, de itt és a környező településeken mintegy háromszázra tehető a 100 évnél idősebbek száma. A kutatók természetesen igyekeznek tudományos magyarázatot adni rá.

Ezek az idős emberek aktív társadalmi életet élnek – mondta Salvatore di Somma, a római La Sapienza Egyetem professzora. Zsírszegény, egészséges ételeket esznek és nyugodtan élnek – tette hozzá.

Az itt élők szerint nem ennyire bonyolult ez. A nők vagy a helyi kis piacon csevegnek az árussal, vagy a ház körül tartanak rendet, a férfiak újságolvasással töltik a szabadidejüket. Így él már több évtizede együtt egy 93 és 101 éves idős pár is.

Az idős asszony azonban nem rest azzal fenyegetni férjét, ha nem fájna a lába, otthagyná és újra férjhez menne. Lehet, hogy párt is könnyen találna a faluban, hiszen a helyiek átlagosan húsz évvel tovább élnek, mint Olaszország más régióiban.

 

Hasonló hírek

Egyszerű vérvizsgálattal kimutatható lehet a melanoma: az új módszer nagyon sok életet megmenthet

Géza

Szülés után már csak egy napot lesz kötelező kórházban tölteni

Mazsi

A nő azt hitte csak fejfájás az egész de két nappal később meghal – mindenkit figyelmeztetnek erre az orvosok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------