Főoldal » Megfagyott a levegő: kamaszlány zavarta meg a pápa beszédét – videó
Külföld

Megfagyott a levegő: kamaszlány zavarta meg a pápa beszédét – videó

Augusztus 21-én a katolikus egyházfő folytatta az Apostolok cselekedeteiről szóló katekézissorozatát a vatikáni VI. Pál teremben. Ferenc pápát a katekézis alatt egy kamasz lány zavarta meg, amikor felszaladt az emelvényre, és nem távozott onnan.

Ferenc pápa katekézisében a szegények megsegítésének fontosságáról beszélt éppen, amikor a zavarodottan viselkedő kamasz lány egyre közelebb ment az emelvényhez. Az őrök vissza akarták tartani, de Ferenc pápa szólt nekik, hogy hagyják, hadd jöjjön. A lány felment hozzá, megállt vele szemben, nézte egy darabig, majd szaladgálni kezdett az emelvényen – olvasható a Magyar Kurír honlajpján.

Miután a Szentatya köszöntötte az olasz zarándokokat, a következőket mondta: “Ez a szerencsétlen lány beteg, nem tudja, mit csinál. Kérdeznék valamit, és mindenki válaszoljon magában, őszintén. Imádkoztatok érte, mikor megláttátok? Mondtatok imát azért, hogy az Úr gyógyítsa meg és védelmezze? Imádkoztatok a szüleiért, a családjáért?

Ha egy szenvedő embert látunk, imádkoznunk kell érte!”

– fogalmazott.

Ezt követően Ferenc pápa megfogta a lány kezét, a szemébe nézett, a gyermek ezután lement az emelvényről. Az audiencia végén Ferenc pápa külön odament hozzá és családjához.

Nyitókép: Forrás: Vatican News
infostart

Hasonló hírek

Ezek a világ legveszélyesebb városai, érdemes elkerülni

Géza

Francia pragmatizmus a menekültügyben – ellenzékből

Edit

Elszabadult az erőszak Hollandiában (videó)

Edit