Hirmagazin.eu
Főoldal » Megerősítette a Corvinus: több diák is koronavírusos lett a gólyatáborukban – Itt a hivatalos közlemény
Belföldi hírek

Megerősítette a Corvinus: több diák is koronavírusos lett a gólyatáborukban – Itt a hivatalos közlemény

Közleményben tudatta a Corvinus Egyetem, hogy koronavírusos megbetegedések miatt nem tartják meg a gólyatáboraikat.

A Blikk is megírta, hogy korábban többen rosszullét miatt kerültek kórházba a Corvinus Egyetem Bükkszéken tartott gólyatáborából, ma pedig az is kiderült, hogy négy diák koronavírusos tüneteket tapasztalt magán, s az elvégzett vizsgálatok kimutatták a vírust a szervezetükben.

Az egyetem most hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a múlt héten, Bükkszéken tartott gólyatábor négy hallgatójának koronavírustesztje pozitív eredményt hozott. Emiatt az intézmény vezetősége úgy döntött, az erre a hétre tervezett mesterszakos gólyatábort nem tartják meg.

Közleményükben a fertőzött diákokról, illetve az intézkedéseikről az alábbiakat írták:

„Sajnálatos módon utólag eddig négy esetben igazolódott COVID-19 vírusfertőzés a múlt héten Bükkszéken tartott alapszakos gólyatábor résztvevői között, amelyet a BCE Öntevékeny Csoportok Irodája szervezett. A gólyatábor szervezői minden szükséges óvintézkedést megtettek a fertőzések megelőzése érdekében (maszkhasználat, kézfertőtlenítés, extra takarítás, fizikai kontaktus minimalizálása). Továbbá a táborban résztvevőknek előzetesen írásbeli nyilatkozatot kellett leadniuk arról, hogy nem tartózkodtak az elmúlt két hétben súlyosan fertőzött országban, illetve hogy a járvány tüneteinek egyikét sem észlelték magukon az elmúlt hetekben. A járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére, utólag a tábor négy résztvevőjének lett pozitív a koronavírustesztje. Mindannyian enyhe tünetekkel rendelkeznek vagy tünetmentesek, és jelenleg házi karanténban vannak.

Az Öntevékeny Csoportok Irodája a Budapesti Corvinus Egyetemmel közreműködve a Nemzeti Népegészségügyi Központot értesítette, a szükséges intézkedéseket megtette. A kontaktuskutatás megtörtént, az érintett diákokat az illetékes hatóság is keresni fogja. A kontaktkutatásban érintett feleket az Öntevékeny Csoportok Irodája már külön levélben értesítette.

Az utóbbi napokban más egyetemek gólyatáboraiban történt fertőzések, valamint az egyetemünk gólyatáborában történt sajnálatos esetek miatt a Corvinus vezetése és a BCE Hallgatói Önkormányzata a mesterszakos gólyatábor lemondása mellett döntött.

A részvételi díjakat természetesen visszautalják a szervezők, valamint a BCE Hallgatói Önkormányzata dolgozik azon, hogy szeptemberben más formában segítse a mesterszakos hallgatók integrációját.”

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Orbán Viktor nagy bejelentésre készül – ma este megszólal a miniszterelnök a járványhelyzetről

Mazsi

Útmentén árult zöldségeket és gyümölcsöket ellenőrzött a NÉBIH

info

Sokba kerül a menekültválság kezelése

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------