Hirmagazin.eu
Főoldal » Megérkeztek az első gólyák Afrikából: 4 további jel, hogy teljesen összeomlott a természet
Klímaváltozás

Megérkeztek az első gólyák Afrikából: 4 további jel, hogy teljesen összeomlott a természet

Bozóttűz, legmelegebb évtized, állatfajok kihalása, egyre több extrém vihar – egyre több az árulkodó jel, hogy nagyon rossz úton járunk.

Még szinte soha nem tértek vissza ilyen korán Európába a téli útjukról a fehér gólyák. Egy szakértő szerint ez az éghajlatváltozás és a meglepően enyhe időjárás miatt van, így most összeszedtünk ezen kívül még négy olyan jelet, ami alapján valami tényleg nincs rendben a természettel.

Ausztrál bozóttűz

Ausztrália Kép: Getty Images Hungary

Sokkoló, hogy Magyarország területénél is nagyobb részt pusztított el eddig az Ausztráliában tomboló bozóttűz; konkrétan több mint 100.000 négyzetkilométert perzseltek fel a lángok. Állítólag 1 milliárdnál is több élőlény pusztult el, és rengeteg állatfaj került a kihalás szélére, miközben otthonok váltak lakhatatlanná. Gyorsan terjed a tűz, ami a szél, szárazság és a szokatlanul forró időjárás miatt van, egy 1910-től egészen tavalyig tartó hőtérképen pedig tökéletesen látszik Ausztrália folyamatos melegedése. Ez okot adhat sokaknak arra, hogy komolyan vegyék a globális felmelegedést.Áll

A Föld legmelegebb évtizede 1880 óta

Többek között a NASA is hivatalossá tette, hogy 1880 óta az utóbbi évtized volt a globális átlaghőmérséklet szempontjából a legmelegebb a mérések alapján. A 2016-os El Nino hőhullám számtalan rekordot döntött meg, de 2019 is kimagaslóan meleg volt, így az utóbbi 139 esztendő legforróbb tíz évén vagyunk túl, ami kézzel fogható bizonyítéknak szolgálhat arra, hogy valóban melegedésről beszélhetünk.

Egyre több hurrikán

A Katrina hurrikán utáni állapotok. Kép: northfoto.com

2005-ben az utóbbi évek talán legnagyobb pusztítását végezte a hírhedt, ötös erősségű Katrina hurrikán. Az amerikai New Orleans 85%-át taszította víz alá, miután átszakította a gátakat; rengetegen meghaltak, mikor letarolta a Mexikói-öblöt, és 1,5 millió otthon semmisült meg. Azóta is folyamatosan jönnek a hatalmas, veszélyes hurrikánok, 2019-ben például a Dorian nevet kapó sújtott le a Bahamákra, és a klímaváltozás miatt állítólag csak egyre többre számíthatunk.

Állatfajok kihalása

A klímaváltozás és a szélsőséges környezeti átalakulások miatt egyre több állat hal, illetve halhat ki, mivel nem tudnak ilyen gyorsan alkalmazkodni, ez pedig egy olyan dominóeffektushoz köthető, ami végső soron az összes élet elmúlását eredményezheti – legalábbis a kutatók szerint. Még a legnagyobb tűrőképességgel rendelkező egyedek sem bírnának ki 5-6 fokos globális hőmérséklet emelkedést, a természeti katasztrófák pusztító ereje pedig csak ront a veszélyeztetett állatok helyzetén.

Forrás: Noizz.hu

Hasonló hírek

Klímaváltozás: a vártnál gyorsabban melegszik Európa

Géza

A divatipar az egyik legnagyobb környezetszennyező a világon – videó

Géza

Klímaváltozás – Merre tartunk és mik lesznek a következmények? – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------