Image default
Belföldi hírek

Megérkezett Mike Pompeo Budapestre – ezzel a különleges géppel jött

Megérkezett Budapestre Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter, aki Orbán Viktorral fog találkozni. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Magyar Levente külügyi államtitkár fogadta a politikust. Pompeo érkezése azért is fontos, mert utoljára 2011-ben járt itt az amerikai külügy vezetője, akik akkor Hillary Clinton volt.

A Budapest Airport a Facebook oldalán azt írta:

“Nem sokkal 11.00 óra után érkezett Budapestre Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az amerikai diplomácia vezetőjét Magyar Levente külügyi államtitkár köszöntötte a repülőgép lépcsőjénél. Az amerikai külügyminiszter egy különlegesen átalakított Boeing B757-200-as típusú (katonai típusjele C-32A) repülőgéppel érkezett a magyar fővárosba. Ezt a gépet felváltva használja az amerikai alelnök, a First Lady és a külügyminiszter, a gépet használtan vásároltak és alakították át kormányzati utazásokra, megnövelve a gép hatótávolságát.”

Nem sokkal 11.00 óra után érkezett Budapestre Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A Liszt Ferenc Nemzetközi…

Közzétette: Budapest Airport – 2019. február 11., hétfő

Mint ismert, Pompeo várhatóan civil szervezetek képviselőivel is találkozik, mielőtt Orbán Viktor miniszterelnök fogadja.

Megérkezett Mike Pompeo Budapestre - ezzel a különleges géppel jött 1
Az átalakított Boeing, mellyel Pompeo érkezett / Fotó: MTI/KKM/KKM/Kovács Márton

miniszterelnök és az amerikai külügyminiszter találkozóján gazdasági, védelmi és külpolitikai témák is terítékre kerülhetnek. A kétoldalú megbeszélésen a magyar kormányt Orbán mellett Szijjártó Péter (40) külgazdasági és külügyminiszter, valamint Benkő Tibor (65), a honvédelmi tárca feje képviseli majd, amiből arra lehet következtetni, hogy jelentős hangsúlyt kap az az amerikai elvárás, miszerint minden NATO-tagállamnak a jelenleginél több forrást kell biztosítania a védelmi kiadásokra.

A tengerentúli közvéleményt azonban a Vlagyimir Putyin (66) vezette Oroszország nagyhatalmi ambíciói foglalkoztatják, amely kiemelten érinti régiónkat is. Kiszelly Zoltán politológus szerint a találkozón Pompeo egyik célja épp az lehet, hogy csökkenjen Magyarország orosz energiafüggősége.

A taálkozón sajtóinformációk szerint egy komolyabb fegyverüzlet is szóba kerülhet.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/KKM/Kovács Márton

Hasonló hírek

Teljes siker a magyar modell

Géza

Ezért nem szeret költözni a magyar

Edit

Vasárnap tartja a korábban elhalasztott tisztújító kongresszusát a Fidesz

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------