Image default
Életmód hírek

Megérkezett Magyarországra a Földet körbemotorozó páros

Az előzetesen kitűzött 100 nap helyett 71 napig tartott az út.

A dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány és a budapesti Westie Rescue Hungary nemzetközi népszerűsítése volt a célja Pribil Sándor Zoltánnak és társának, Major Jánosnak, akik az előzetesen kitűzött 100 nap helyett 71 nap alatt kerülték meg a Földet.

A 22 126 kilométeres útvonalMagyarország, Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Mongólia, USA, Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Magyarország (Dunaújváros)

“Elértük célunkat, megkerültük motorral a Földet. Az út hihetetlenül változatos, gyönyörű, olykor vadregényes tájakon és nyüzsgő világvárosokon át vezetett. A kazah és mongol sivatag, a végtelen orosz út a mongol határtól Vlagyivosztokig, a Mojave-sivatag, a Grand Canyon, a legendás 66-os út. Hidegben, sivatagi tikkasztó hőségben, esőben, szélben, viharban” – nyilatkozták a motorosok, akik Márai Sándor szavait idézve vágtak neki az útnak:

“Talán ezért érdemes élni: kiállani a zivatarba, fedetlen fővel, csapzott hajjal, várni az istennyilát és az égzengést, farkasszemet nézni a sötét éggel és a felhőkkel, tudni, hogy Valaki kezében tart.”

“Az emberek, akikkel találkoztunk, akiket megismertünk. A mongol pásztor, a benzinkutas, az egyszerű emberek (mint mi), az orosz, német, svájci, mexikói, amerikai motorosok, határőrök, hivatalnokok mind-mind más nép szülöttei, de egyvalami közös volt bennük: a hihetetlen segítőkészség és jóindulat.”

Ez volt náluk: műholdas telefon, védőfelszerelés, gumijavító készlet, sátor, 30 napra elegendő étel, beprogramozott navigátor

“Elértük célunkat, sikerült. A saját motorunkkal 71 nap alatt megkerültük a Földet. 1927 óta először újra ott ragyog a legfényesebb csillag a magyar túramotorozás egén. Nem egyedül értük el, hiszen az a sok követő, támogató (motoros és nem motoros), aki a közösségi oldalon végig velünk volt, rengeteg erőt adott, az összetartozás, a közösség erejét. Átéltük újra és újra, milyen mély erő lakozik ebben a kis országban, az emberekben. A biztató szavak, a posztok több ezres, tízezres nézettsége fantasztikus érzés volt. Erre nincsenek szavak… illetve csak egy: köszönjük!” – mondták.

A motorosok célja a sportteljesítményen túl az általuk nagyra becsült szervezetek, a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány és a budapesti Westie Rescue Hungary nemzetközi népszerűsítése: a sérült, fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek támogatása és a védtelen állatok védelme.

“Őket is képviseltük bárhol jártunk. Hol több, hol kevesebb szóval, tettel. Mikor, milyen lehetőség adódott. Vittük jó hírüket és nem térünk vissza üres kézzel. Hozzuk barátainknak a világlátott zászlót, a mesét, élménybeszámolót a világról, tájakról, emberekről, a csodáról, amelynek Ők is részesei. Bízunk benne, hogy rajtunk keresztül új támogatókat találnak áldozatos és nemes szolgálatukhoz”.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Hazánk is felkerült az egyedülálló húsvéti szokások listájára

Edit

Az öntelt férj mindig lenézte a házimunkát és a nőket, de rá kellett ébrednie, hogy mekkorát téved…

Edit

Hatoslottó nyerőszámok és nyeremények

Géza