Hirmagazin.eu
Főoldal » Megérkezett Magyarországra a Földet körbemotorozó páros
Életmód hírek

Megérkezett Magyarországra a Földet körbemotorozó páros

Az előzetesen kitűzött 100 nap helyett 71 napig tartott az út.

A dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány és a budapesti Westie Rescue Hungary nemzetközi népszerűsítése volt a célja Pribil Sándor Zoltánnak és társának, Major Jánosnak, akik az előzetesen kitűzött 100 nap helyett 71 nap alatt kerülték meg a Földet.

A 22 126 kilométeres útvonalMagyarország, Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Mongólia, USA, Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Magyarország (Dunaújváros)

“Elértük célunkat, megkerültük motorral a Földet. Az út hihetetlenül változatos, gyönyörű, olykor vadregényes tájakon és nyüzsgő világvárosokon át vezetett. A kazah és mongol sivatag, a végtelen orosz út a mongol határtól Vlagyivosztokig, a Mojave-sivatag, a Grand Canyon, a legendás 66-os út. Hidegben, sivatagi tikkasztó hőségben, esőben, szélben, viharban” – nyilatkozták a motorosok, akik Márai Sándor szavait idézve vágtak neki az útnak:

“Talán ezért érdemes élni: kiállani a zivatarba, fedetlen fővel, csapzott hajjal, várni az istennyilát és az égzengést, farkasszemet nézni a sötét éggel és a felhőkkel, tudni, hogy Valaki kezében tart.”

“Az emberek, akikkel találkoztunk, akiket megismertünk. A mongol pásztor, a benzinkutas, az egyszerű emberek (mint mi), az orosz, német, svájci, mexikói, amerikai motorosok, határőrök, hivatalnokok mind-mind más nép szülöttei, de egyvalami közös volt bennük: a hihetetlen segítőkészség és jóindulat.”

Ez volt náluk: műholdas telefon, védőfelszerelés, gumijavító készlet, sátor, 30 napra elegendő étel, beprogramozott navigátor

“Elértük célunkat, sikerült. A saját motorunkkal 71 nap alatt megkerültük a Földet. 1927 óta először újra ott ragyog a legfényesebb csillag a magyar túramotorozás egén. Nem egyedül értük el, hiszen az a sok követő, támogató (motoros és nem motoros), aki a közösségi oldalon végig velünk volt, rengeteg erőt adott, az összetartozás, a közösség erejét. Átéltük újra és újra, milyen mély erő lakozik ebben a kis országban, az emberekben. A biztató szavak, a posztok több ezres, tízezres nézettsége fantasztikus érzés volt. Erre nincsenek szavak… illetve csak egy: köszönjük!” – mondták.

A motorosok célja a sportteljesítményen túl az általuk nagyra becsült szervezetek, a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítvány és a budapesti Westie Rescue Hungary nemzetközi népszerűsítése: a sérült, fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek támogatása és a védtelen állatok védelme.

“Őket is képviseltük bárhol jártunk. Hol több, hol kevesebb szóval, tettel. Mikor, milyen lehetőség adódott. Vittük jó hírüket és nem térünk vissza üres kézzel. Hozzuk barátainknak a világlátott zászlót, a mesét, élménybeszámolót a világról, tájakról, emberekről, a csodáról, amelynek Ők is részesei. Bízunk benne, hogy rajtunk keresztül új támogatókat találnak áldozatos és nemes szolgálatukhoz”.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Közel sem vagyok tökéletes…

Mazsi

Mégsem olyan egészséges a joghurt?

info

Befogadott egy kóbor kutyát – pár héttel később meghalt a nő veszettségben

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------