Egészség - betegség

Megérkezett Budapestre a sziámi ikerpár

Megérkeztek Budapestre szombaton a fejüknél összenőtt kétéves bangladesi sziámi ikrek, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvos csapata vállalta – tudatta a Semmelweis Egyetem közleményben.

A kétéves Rabia és Rukia most azért érkezett Magyarországra, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását Hudák István idegsebész vezetésével végezték el még tavaly februárban, illetve augusztusban Bangladesben. Most Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágyrészek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész.

A harmadik szakaszban, egy későbbi időpontban kerül majd sor a nagyműtétre, az agy és a koponya végleges szétválasztására, melyet Csókay András idegsebész fog irányítani.

forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A HPV-vakcina fontossága (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Kiderült, miért vagy őrülten éhes, miközben diétázol

Mazsi

Javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége itthon

Edit