Image default
Sporthirek

Megérintette a futballvilágot az amputált lábú fiatal focista drámája: így igyekszik segíteni az ETO FC Győr Krisztiánnak

Orsós Krisztián (21) tapasztalja, igenis sokan hajlandóak segíteni, ha valaki bajba kerül… Márpedig őt hatalmas csapás érte. A Békés megyei Lőkösháza futballistájának választania kellett: levágják a lábát vagy kockáztatja, hogy elveszti az életét?

Ő az előbbi mellett döntött, nem titkoltan a szerettei miatt. Így viszont veszélybe került megélhetése, családja anyagi helyzete – és szinte mint a mesében, egyszer csak érezhették, hogy próbálnak a hónuk alá nyúlni.

A győriek pénzt és aláírt zászlót adtak látogatásuk során

Megérintette a futballvilágot Krisztián drámája, sokan érezték úgy, segíteni kell neki. Legutóbb az NB II-ben szereplő ETO FC Győr játékosai látogatták meg a csatárt.

Krisztián egy tavaly őszi megye II-es meccsen kapott rúgást a sípcsontjára, de nem gondolt nagy bajra… Ám a sebe nem gyógyult, a tavasszal pedig már rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála. Augusztus elején egy budapesti klinikán kiderült, az életét csak úgy menthetik meg, ha amputálják a sérült testrészt. A Blikknek a műtétet követően Krisztián elmondta, kislánya motiválta a döntésben, szerette volna, ha láthatja őt felnőni.

A lőkösházi pályára gyakran ellátogat volt csapattársaihoz Krisztián

A győri focistákat is megérintette a története. A játékosok a stábtagokkal közösen úgy döntöttek, szeretnének segíteni, és gyűjtést szerveztek az öltözőben. A pénz mellett dedikált csapatzászlót is adtak neki. A Szeged elleni bajnokijuk előtt, Békéscsabán találkoztak Orsóssal, akinek rendkívül jólesett a látogatás és a támogatás.

Nagyon meghatott, nem tudtam róla, hogy eljönnek, meglepetés volt. Boér Gábor vezetőedzőt ismertem korábbról, amellett, hogy remek szakembernek tartom, emberileg is csak a legjobbakat mondhatom róla. Elárulta, sajnálja, hogy így alakult a pályafutásom, szerinte sokra vihettem volna – mesélte Krisztián lapunknak. – A focisták is nagyon kedvesek voltak, érdeklődtek az állapotom felől. Egyre jobban érzem magam, a varratszedésen már túl vagyok. Csinálom a gyógytornát, minden erőmmel küzdök a felépülésemért.

Orsós szeretné látni felnőni lányát, ezért döntött az amputáció mellett

Bár a műtéten már túl van, a teljes gyógyulásáig még nagyon sok, kihívással teli hónap vár a sportemberre, akit a kórházban Curtis is meglátogatott. A rapper a közösségi oldalán meg is osztott egy közös fotót Krisztiánnal, biztosítva őt arról, hogy mindenben támogatja a felépülését.

Az előbb látogattam meg Orsós Krisztiánt akinek sajnos a szokványosnak tűnő sportsérülésén a sípcsontján rosszindulatú…

Közzétette: Curtis – 2019. augusztus 15., csütörtök

A focistára még kemoterápiás kezelés is vár, nehogy áttétek alakuljanak ki a szervezetében. Bízik benne, hogy hamarosan kiderül, kaphat-e műlábat, és ha igen, mikor.

Továbbra is lehet támogatni

Orsós Krisztián gyógykezelése hatalmas anyagi teher a családjának, ezért nagy segítséget jelentene számára a támogatás. Mindezt az alábbi számlaszámon lehet megtenni: 11773339-01340677-00000000.

Forrás: Blikk.hu

 

Hasonló hírek

Baji Balázs szezoncsúccsal ötödik, Szabó Barbara harmadik Lódzban

info

Világraszóló csodát tett a magyar sportoló, amíg aludtál

Mazsi

Első, de nem utolsó külföldi futam

Edit