Hirmagazin.eu
Főoldal » Megemlékezett az országgyűlés Nagy Imre és mártírtársai újratemetéséről – Hírösszefoglaló
Életmód hírek

Megemlékezett az országgyűlés Nagy Imre és mártírtársai újratemetéséről – Hírösszefoglaló

Akár már szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter. Londoni elemzők szerint a magyar GDP már jövőre elérheti a járvány előtti szintet.

Akár már szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend, miután az országgyűlés elfogadta a szükséges törvényt – jelentette ki a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondta: azt kérik, mielőbb hirdessék ki a törvényt, hogy a kormány is hamar dönthessen. A parlament jóváhagyta, hogy az országos tisztifőorvos javaslatára egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.

A veszélyhelyzet megszűnése után is érvényben marad egy ideig néhány, a járvány miatt hozott intézkedés. Az országgyűlés elfogadta az átmeneti intézkedéseket, amelyek értelmében például a hónap végéig ingyenes marad a parkolás és szeptember végéig nem kell közterület-használati díjat fizetnie a vendéglátóhelyeknek. Az év végéig érvényes a hiteltörlesztési moratórium.

A koronavírus-járvány első hulláma gyakorlatilag lezajlott Magyarországon, a készültség fenntartására azonban továbbra is szükség van – jelentette ki az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján megerősítette, hogy az elmúlt 24 órában egyetlen embernél igazolták a vírust, az aktív fertőzöttek száma pedig ezer fő alá csökkent. Két idős, krónikus beteg halt meg.

Megemlékezett az országgyűlés Nagy Imre és mártírtársai újratemetéséről. Latorcai János, a parlament alelnöke beszédében kiemelte: az 1956-os forradalomban elhunytak, a megtorlás áldozatai és az emigrációba kényszerültek megmutatták a világnak, milyen álságos volt az a rendszer, amely elbánt velük. Hiller István, az MSZP politikusa kijelentette: Nagy Imre kommunista volt, de belátta, hogy a rendszer tarthatatlan és vállalhatatlan, így lett a forradalom és a szabadságharc politikai vezetője, hőse és szimbóluma.

Elfogadta a nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozatot az országgyűlés. A dokumentum felhívja a kelet-közép-európai államalkotó nemzetek parlamentjeit, hogy az ENSZ-nél és az európai nemzetközi szervezeteknél közösen kezdeményezzék a nemzeti önazonossághoz való jog alapvető emberi jogként elismertetését és ezt maguk is emeljék alkotmányos joggá.

Különleges gazdasági övezeteket jelölhet ki a kormány, miután az Országgyűlés elfogadta a vonatkozó törvények módosítását. A jövőben a kabinet rendeletben nyilváníthatja különleges gazdasági övezetté azokat a területeket, amelyeken nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás működik, legalább 5 milliárd forint költségigényű és munkahelymegtartást, illetve teremtést szolgál.

A magyar GDP már jövőre elérheti a járvány előtti szintet londoni makrogazdasági elemzők várakozása szerint. A Morgan Stanley közgazdászai arra számítanak, hogy Magyarországon 6,7 százalékos lesz a recesszió, de a gazdaság teljesítménye 2021 negyedik negyedévében ismét a koronavírus-járvány előtti szintre emelkedik.

Másfél nap után lezárták az elektromosjármű-vásárlási pályázatot a túljelentkezés miatt. A pályázatok összértéke mindössze tíz órán belül elérte a teljes keretösszeget, az 5 milliárd forintot. A beadási lehetőség lezárásáig több mint 2000 tisztán elektromos autó és segédmotoros kerékpár megvásárlásához érkezett be kérelem. Az innovációs minisztérium nem zárja ki a keret növelését.

Újabb légi bázist nyit a Wizz Air Románia keleti részén, Bákóban, ahonnan 12 útvonalon hat országba fog járatokat indítani. A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb légitársasága, amely 121 repülőgéppel március 31-ig 40 millió utast szolgált ki.

Megszűnik a Malév Ground Handling. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tájékoztatása szerint a kormány a budapesti repülőtéri földi kiszolgáló cég gazdasági, pénzügyi, likviditási helyzetére tekintettel döntött a felszámolási eljárás megindításáról. A Malév GH a koronavírus járvány miatt fizetésképtelenné vált.

Az elmúlt hétvégén másfél milliárd forintos kárt okozhatott a vihar és felhőszakadás, de a biztosítók további bejelentésekre számítanak. Rendkívül sok beázásról érkezett bejelentés a biztosítókhoz, és a károk összege is lényegesen magasabb a megszokottnál.

Romániában kezdeményezte a járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbítását a kormány. A bukaresti kabinet a korlátozások további enyhítéséről is döntött. Kinyithatnak az óvodák és bölcsődék, a nagy bevásárlóközpontok, kültéri medencék, illetve a templomok belsejében is lehet istentiszteleteket tartani.

infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Harminc év múlva többet szexszelünk robotokkal, mint a párunkkal

Mazsi

5 legjobb ajándék nőknek: Ezek közül válassz, ha el akarod kápráztatni a szebbik nemet!

Géza

Fogadónapot tart Miskolc rendőrkapitánya! Gratulálunk, kitűnő kezdeményezés!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!