Főoldal » Megelőzte a Fradi a Liverpoolt és a Juventust is! Gratulálunk!
Sporthirek

Megelőzte a Fradi a Liverpoolt és a Juventust is! Gratulálunk!

A statisztikák alapján elvárt pontoknál jóval többet szerez a Ferencváros, európai összevetésben a negyedik helyen áll a hazai futballbajnokság éllovasa.

Hatékonysági rangsort készített a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES), a legfrissebb tanulmányában 31 európai labdarúgó-bajnokság csapatait vetette össze az alapján, hogy hány pontot szereztek eddig, illetve hányat kellett volna szerezniük egy statisztika modell alapján, amelyet a labdabirtoklástól a kapura lövésekig különböző adatok alapján állítottak össze.

Hatékonysági rangsor

https://football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2019/wp281/en/

A hatékonysági rongsor pontos kritériumai:

– labda birtoklása,
– elkészített lövések száma,
– eredményes lövések száma,
– eredményes lövések távolsága.

Hatékonysági rangsort készített a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES), a legfrissebb tanulmányában 31 európai labdarúgó-bajnokság csapatait vetette össze, amely kimutatás alapján a Fradi a Liverpoolt és a Juventust is megelőzte! Gratulálunk! Hirmagazin.eu
Hatékonysági rangsort készített a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES), a legfrissebb tanulmányában 31 európai labdarúgó-bajnokság csapatait vetette össze, amely kimutatás alapján a Fradi a Liverpoolt és a Juventust is megelőzte! Gratulálunk! Hirmagazin.eu

A rangsort a román élvonalban szereplő Astra Giurgiu vezeti, amelynek meccsenként 1,1 pontot modelleztek, de 1,95-ös átlagnál tart (a különbség 0,85). A török Sivasspor (0,73) és a portugál Benfica (0,71) mögött a sorban a negyedik a Ferencváros, amelynek meccsenként 1,72 pontot jósoltak, de 2,4-es átlagot hozott ebben a bajnokságban (0,68).

Az FTC ezzel éppen megelőzte az angol bajnokságot szinte tökéletes produkcióval vezető Liverpoolt,. amely hiába áll 2,91-es átlagon, eleve 2,25 pontot jeleztek előre neki. A kontinens szupercsapatai körül még a Juventus van az élbolyban (0,64).

A magyar bajnokságból a sorrend:

 1. FTC (0,68)
 2. Fehérvár (0,31)
 3. Mezökövesd (0,18)
 4. Kaposvár (0,12)
 5. Kisvárda (0,07)
 6. DVTK (0,06)
 7. Honvéd (0,03)
 8. Puskás Akadémia (-0,07)
 9. Debrecen (-0,09)
 10. Paks (-0,11)
 11. Újpest (-0,18)
 12. ZTE (-0,37)

A nagy bajnokságokból érdekesség, hogy Spanyolországban a Valencia a leghatékonyabb (0,55), a Barcelona csak ötödik (0,09), míg a bajnokságot vezető Real Madrid csak a 15. ebben a rangsorban (-0,16).

Franciaországban a Stade Rennais a legjobb (0,58), míg a bajnokságot nagy fölénnyel vezető Paris Saint-Germain csak a 13. negatív eredménnyel (-0,09).

Németországban a Schalke a legjobb (0,57), az éllovas RB Leipzig a hetedik (0,08), míg a rekordbajnok Bayern Müncen az utolsó előtti (-0,40).

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
Hirmagazin.eu, infostart, football-observatory

Hasonló hírek

Kaká visszatér a válogatottba

info

Magyar éremeső a paralimpián

Mazsi

Azóta is hősként emlegetik: egy polgármester keveredett balhéba a Groupama Aréna lelátóján a Magyarország–Szlovákia mérkőzés előtt

Géza