Image default
Életmód hírek

Megdőlt a nagy kávé-mítosz! A szakértők is csak vakarják a fejüket..

Sokan az erő­sebb pör­kö­lésű ká­véra es­küsz­nek. Mások vi­szont úgy sze­re­tik, ha a sze­me­ket éppen csak egy kicsi hő­ha­tás éri, hogy gyen­gébb le­gyen a forró fe­kete… Ki kell, hogy áb­rán­dít­suk ol­va­só­in­kat!

Legtöbben azért iszunk meg minden reggel egy bögre kávét, hogy a benne található koffein lendületet adjon és megkönnyítse a napindítást. Vannak az erősen pörkölt fekete hívei és olyanok is, akik a halvány barna kávébabokra esküsznek.

Megdőlt a nagy kávé-mítosz! A szakértők is csak vakarják a fejüket..

Az ízük természetesen a pörkölés függvényében változik, de sokan azt gondolják, hogy minél feketébb egy kávé annál erősebb, annál több benne a koffein!

Ez az elképzelés téves!

Bármilyen színűre is pörköljük a kávét, az ereje nem változik. A koffein molekula elég stabil, ilyen mértékű hőhatás nem indítja bomlásnak. Így, ha erős kávét szeretnénk, ne a pörkölés mértékétől várjuk a megoldást, hanem a kávébab fajtájától. A világ két nagy kávétípusa az Arabica és a Robusta. Míg az előző a drágább és ízletesebb, addig az utóbbi keményebb és olcsóbb. Viszont a Robusta átlagosan 20%-kal több koffeint tartalmaz, csészénként körülbelül 600 mg-ot.

Megdőlt a nagy kávé-mítosz! A szakértők is csak vakarják a fejüket.. 1

Tehát ha legközelebb pörköltségi állapot szerint választanál kávét, leginkább az íz miatt tegyed. A gyengén pörköltnek világosabb az árnyalata és arányaiban több savat tartalmaz. A jobban pörköltnek feketébb színe lesz és simább, könnyedebb íze. Ha viszont több koffeinre vágysz, akkor jobban teszed, ha lefőzöl még egy feketét!

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hatalmas szerencse: megmenekült a család medvék elöl; + (A Hirmagazin.eu tanácsai medve-ügyben.) Oszd meg!

Géza

Fellélegezhet: 45 évesen letette az érettségit Dombi Tibor – Kemény időszakon van túl a focilegenda

Géza

14 éve nem képes megszerezni a jogosítványt egy nő

info