Image default
Bulvár

Megdöbbentő történet: kényszerleszállást hajtott végre Lang Györgyi gépe, őt mentették ki utoljára..

Utólag már hatalmas kalandként értékeli Lang Györgyi azt a repülőgépes incidenst, mikor megtapasztalta a kerekesszékes lét hátrányait.

Az énekesnő gépén ugyanis égett szagot éreztek, majd a kényszerleszállást követően mindenkit felszólítottak, hogy a lépcsőkön hagyja el a gépet…

Ami egy mozgásában korlátozott ember számára annyit jelent: várhat, amíg valaki hajlandó segíteni rajta.

Év elején, amikor épp nem koncerteznek, Lang Györgyi és Falusi Mariann elindul világot látni. Nem volt ez másként idén sem, Györgyit betegsége sem gátolhatja meg abban, hogy a maximumot hozza ki életéből. A két barátnő New Orleans-ba szeretett volna utazni, ám a háromórás repülőút váratlanul, negyven perc után félbe szakadt.

– Már a felszállásnál rémes hangot adott a repülőgép – idézte fel a rémisztő helyzetet Györgyi a Borsnak – Aztán felemelkedve tovább romlott a helyzet. Hol lelassultunk a levegőben, hol gyorsultunk. Először röhögtünk, hogy milyen jó kalandban vagyunk, de aztán egy picit sem volt vicces a helyzet.

Negyven perc után a pilóta bemondta, hogy azonnal leteszi a gépet, amit elárasztott az a büdös, égett szag, ami ahhoz hasonló, mint mikor behúzott kézifékkel próbálunk autót vezetni.

– A lámpákat felkapcsolták, felvillantak a vészkijárat fényei, enyhe füstszag terjengett, így ereszkedtünk nagyon meredeken, jobbra-balra dőlve. Kapaszkodtunk az ülésbe rendesen, végül durván értünk földet. A landolást követően már láttuk a távolból, hogy a kifutón szirénázó mentőautók száguldanak felénk, pont mint a filmekben – mondta az énekesnő.

Györgyi és Mariann is pontosan értette, hogy a légiutas-kísérők bemondták: mindenki a lépcsőkön keresztül hagyja el a fedélzetet. Ekkor már Györgyi tudta, ő lesz az utolsó, akit kimenekítenek a füstölő gépről.

– Az utasok felpattantak, és elindultak kifelé, de mivel én kerekesszékes vagyok, nem mozdulhattam. Igazából csak ezekben a pillanatokban jöttem rá, hogy engem fognak utoljára kivinni innen… nem mondhatnám, hogy megnyugtató érzés volt.

A repülőgépes tortúrának ezzel még nem volt vége, ugyanis másfél óra várakozás után visszaterelték az utasokat a repülőre, ám a pilóta kijelentette: nem hajlandó vezetni a befüstölt gépet, mert szeret komfortosan repülni, de itt nem tudna. Ezután újra leszállítottak mindenkit, és Györgyinek újra meg kellett várnia, míg a tűzoltók leviszik a gépről. Péntek délután szerencsésen megérkeztek New Orleansba, de ezt a kalandot valószínűleg sosem felejtik el.

Fotók: Járai László, Grenák László

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Őszinte vallomás: válságban van a magyar színész házassága

Mazsi

Női praktika miatt bukta farm Gergő a 20 milliót!

Mazsi

Ganxsta Zolee juttatta csődbe a családi vállakozást

Mazsi