Hirmagazin.eu
Főoldal » Megdöbbentő részletek a tárgyalóteremből: magyar bűntársuktól szerezték a fegyvert Kuciak gyilkosai
Külföld

Megdöbbentő részletek a tárgyalóteremből: magyar bűntársuktól szerezték a fegyvert Kuciak gyilkosai

Bazin — Részletesen vallottak gyilkosai Ján Kuciak (†27) szlovák újságíró megöléséről a példátlan biztonsági intézkedések közepette elkezdődött tárgyaláson, és egyebek közt arról is, hogy egy magyar bűnözőtől szerezték a fegyvert a gyilkossághoz.

A két elkövető,Szabó Tamás és Miroslav Marcek hétfőn álltak először a bíróság elé.

Ján Kuciak és Martina Kusnírová több lövést is kapott /Fotó: MTI/EPA

A gyilkos lövéseket leadó Marcek mostani vallomásában egy öreg maffiózóként emlegetett magyar testépítőbajnokról beszélt vallomásában, s meg is nevezte az illetőt a tárgyalásról tudósító parameter.sk szerint.

Miroslav Marcek részletesen elmondta a bíróság előtt, miként állt lesben, majd lőtte agyon a hazatérő párt /Fotó: MTI/EPA

2018 februárjában lőtték le Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és barátnőjét, Martina Kusnírovát Nagymácséden. A gyilkosságot a vád szerint Marian Kocner nagyvállalkozó rendelhette meg bosszúból, amiért az újságíró az ő gazdasági bűncselekményeit tárta fel írásaiban.

(A Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban itt olvashat bővebben)

Marcek hétfői vallomása szerint – a szintén megvádolt – unokatestvére ajánlotta, hogy a zebegényi ismerősétől kérjen segítséget. Állítása szerint K.-val többször is találkoztak ezután. Végül átvették a pisztolyt, amiért 960 ezer forintot fizettek ki.

A magyar ajkú Szabó Tamás segített a gyilkosságban /Fotó: MTI/EPA

A magyar rendőrök 2018 októberében jutottak el a helyiek szerint visszavonultan élő, kisportolt magyar férfihez, akinek a falu széli házánál egy összehangolt akció részeként nagyszabású házkutatást tartottak az egyenruhások. A Blikk is járt a vélt maffiózó házánál, ám mint kiderült, már a rendőrségi akció előtt elköltözött onnan.

– Évekig itt lakott a feleségével, ám nem nagyon járt be a falu központjába, a kocsmában sem fordult meg soha – mesélte akkor a Blikknek az egyik szomszéd. A faluban az a pletyka járta, hogy gyanús ügyekbe keveredett, állítólag még bíróság előtt is állt. Telefonos megkeresésünkre az egykori testépítő telefonon csak annyit közölt akkor lapunkkal, hogy nem szeretné kommentálni a híreket.

Kerestük a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodáját, hogy megtudjuk, indítottak-e azóta eljárást a sportoló ellen. Választ egyelőre nem kaptunk. Korábban csak annyit közöltek, hogy nemzetközi jogsegély keretében tettek lépéseket.

Miroslav Marcek hétfői vallomásából kiderült, hogy február 19-én akartak végezni az újságíróval, ám végül két nappal később tértek vissza. – Senki nem volt a házban, a nyári konyhában vártam. Aztán Kuciak és Martina hazaért, a nő elment a mosdóba. Bekopogtam, Kuciak ajtót nyitott, mellkason lőttem, és akkor láttam meg, hogy ott van az ajtó mögött Kusnírová is. Utánamentem, és őt is lelőttem. Mielőtt távoztam, még egyszer rálőttem Kuciakra, aki a lépcsőn feküdt – mondta Marcek, aki nem tervezte, hogy a lányt is megölik.

15 milliót feleztek el

A felbérelt gyilkosok összesen mintegy 15 millió forintnyi díjat kaptak, amiért megölték a szlovák újságírót. Állítólag nem tudtak róla, hogy ki rendelte meg a gyilkosságot. Az ügynek öt vádlottja van, egyet, a bérgyilkosokat kifizető Andruskó Zoltánt már jogerősen elítélték 15 év börtönre, miután vádalkut kötött.

Hasonló hírek

Terrortámadás Németországban – rengeteg sérült van, az elkövetőnek korlátozott menedékjogi státusza volt

Mazsi

Egyre több kamasz követ el fegyveres támadást az amerikai iskolákban

Géza

Tartózkodási engedélyt kapott a bőröndben becsempészett afrikai kisfiú

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!