Autók - motorok - hajók

Megdöbbentő mekkora! Vízre szállt a világ legnagyobb óceánjárója, a Symphony of the Seas (A cikk videókat tartalmaz)

Vízre bocsátották a világ legnagyobb óceánjáróját. A Royal Caribbean Cruises új zászlóshajójának számító Symphony of the Seas tavasszal a Földközi-tengeren, ősztől pedig a Karib-térségben hajózik.

Igaz a méretei is hatalmasak, de az ára sem volt apróság. A Royal Caribbean Cruises a korábbi három világelső tengerjárójához áprilisban csatlakozott legújabb testvér 1,35 milliárd dollárért épült fel a Chantiers de l’Atlantique üzemében.

A világ legnagyobb hajóinak rangsorában a 2009-ben vízre bocsátott, a világ legnagyobb, Oasis nevű hajóosztályát megteremtő Oasis of the Seas 225.282 tonnájánál már a 2010-es Allure of the Seas, majd a 2016-os Harmony of the Seasis súlyosabbnak számított a maga 226.963 tonnájával, de az áprilisban vízre kerülő Symphony of the Seas még enneél is nehezebb, 228.081 tonnás súlyt érte el.

A tekintélyes méreteket jelzi az is, hogy a 362 méter hosszú óceánjáró telt házesetén, közel 6680 utassal és 2200 fős személyzettel tud kifutni a kikötőből.

A 24 lifttel ellátott óriáshajó 16 fedélzeti szintjén tényleg minden van, ami szemnek és szájnak ingere. Akad itt 12 méteres szörfszimulátor, a hajót átívelő drótkötélpálya, többféle medence, valódi vízi kalandpark, jacuzzi, mászófal és korcsolyapálya. Meg persze itt sem hiányozhat a testvéreknél megszokott, a világ legnagyobb, óceánjáróra épített csúszda, a tíz emelet magasról a mélybe tekergő Ultimate Abyss vagy a hajó legvégében található nyitott, vízi színház, ahol különleges akrobatikus attrakciók szórakoztatják a nagyérdeműt.

Forrás: thelist

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Önvezető taxik a világon először álltak üzemszerű szolgálatba

Edit

Vízre bocsátották a Harmony of the Sea nevü hajót, a világ legnagyobb óceánjáróját

info

Mannheim: Bogár és Porsche randevú

info