Image default
Külföld

Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt

A kormányműje és a fékje is hibás volt annak a busznak, amivel a zuglói Hunyadi János Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulói Budapestről Londonba tartottak. Ha az osztrák hatóságok nem szúrják ezt ki, és tovább engedik a gyerekeket, talán most őket is hiába várnák haza a szüleik.

A Hegyeshalom-Nickelsdorf határnál súlyos műszaki hiányosságok miatt tartóztattak fel egy magyar diákokat szállító autóbuszt április 24-én.Az osztrák hatóságnak köszönhető, hogy nem történt bajuk a gyerekeknek a londoni kiránduláson.

Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt

Ez tűrhetetlen! Nem fogjuk annyiban hagyni, mert azt akarjuk, hogy ne fordulhasson elő többet ilyesmi, ne kelljen aggódnunk a gyermekeinkért

– mondta egy felháborodott édesanya a Ripost-nak. Nevét azért nem akarta elárulni, mert közös fellépésre és nyilatkozattételre készülnek az iskolával és a többi szülővel. – Ha kell, minden indulás előtt ellenőrizzék az adott buszt, de semmiképpen ne legyen az az elsődleges cél a jövőben, hogy minél olcsóbban megússzák az utat, hiszen itt gyermekéletekről van szó!

A gyerekekért végül másik buszt küldtek, azóta már Londonban bonyolítják az eltervezett programot, hétvégén jönnek haza. Lapunk megkereste a Hunyadi János Általános Iskolát, ahonnan a Közép-Pesti Tankerületi Központhoz irányítottak, ott azonban lapzártáig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, arra többek között, hogy melyik autóbuszos céggel szerződtek, milyen alapon választották ki, és milyen intézkedéseket tettek a veronai, tizenhét halálos áldozatot követelő buszbaleset tükrében, annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban utazhassanak.

Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt 1
Nem volt elég tanulság a 17 halálos áldozattal járó veronai tragédia?

Megdöbbentő volt számomra, hogy egy olyan magyar diákbusz, amelyik Budapesttől Londonig közlekedik, eljuthatott idáig kormánymű- és fékhibával

– mondta Andreas Stipsits, az osztrák tartományi közlekedési hatóság vezetője.

A buszok ellenőrzése a Nemzeti Közlekedési Hatóság dolga. Szerettük volna megkérdezni, milyen módon zajlik az ellenőrzés, hogyan indulhatott el a busz ilyen állapotban, és milyen intézkedéseket terveznek a hasonló esetek megelőzésére, de lapzártáig tőlük sem kaptunk választ. Egy busztársaság ügyvezetője szerint előfordulhat olyan járműhiba, ami kis igénybevétel mellett nem vehető észre. Így fordulhatott elő, hogy a sofőr maga sem észlelte, hogy baj van.A hibák műszeres vizsgálattal mutathatók ki, amin azonban spórolnak.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Ferenc pápa népszerűbb a vezető politikusoknál

info

Az ukrán elnök követelte a hatalmával visszaélő Dnyipropetrovszk megyei rendőrfőnök menesztését

Géza

Ljubljana a katonaságot is kirendelte a horvát határra

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------