Hirmagazin.eu
Főoldal » Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt
Külföld

Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt

A kormányműje és a fékje is hibás volt annak a busznak, amivel a zuglói Hunyadi János Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulói Budapestről Londonba tartottak. Ha az osztrák hatóságok nem szúrják ezt ki, és tovább engedik a gyerekeket, talán most őket is hiába várnák haza a szüleik.

A Hegyeshalom-Nickelsdorf határnál súlyos műszaki hiányosságok miatt tartóztattak fel egy magyar diákokat szállító autóbuszt április 24-én.Az osztrák hatóságnak köszönhető, hogy nem történt bajuk a gyerekeknek a londoni kiránduláson.

Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt

Ez tűrhetetlen! Nem fogjuk annyiban hagyni, mert azt akarjuk, hogy ne fordulhasson elő többet ilyesmi, ne kelljen aggódnunk a gyermekeinkért

– mondta egy felháborodott édesanya a Ripost-nak. Nevét azért nem akarta elárulni, mert közös fellépésre és nyilatkozattételre készülnek az iskolával és a többi szülővel. – Ha kell, minden indulás előtt ellenőrizzék az adott buszt, de semmiképpen ne legyen az az elsődleges cél a jövőben, hogy minél olcsóbban megússzák az utat, hiszen itt gyermekéletekről van szó!

A gyerekekért végül másik buszt küldtek, azóta már Londonban bonyolítják az eltervezett programot, hétvégén jönnek haza. Lapunk megkereste a Hunyadi János Általános Iskolát, ahonnan a Közép-Pesti Tankerületi Központhoz irányítottak, ott azonban lapzártáig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, arra többek között, hogy melyik autóbuszos céggel szerződtek, milyen alapon választották ki, és milyen intézkedéseket tettek a veronai, tizenhét halálos áldozatot követelő buszbaleset tükrében, annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban utazhassanak.

Megdöbbentek az osztrák rendőrök a magyar diákbusz miatt 1
Nem volt elég tanulság a 17 halálos áldozattal járó veronai tragédia?

Megdöbbentő volt számomra, hogy egy olyan magyar diákbusz, amelyik Budapesttől Londonig közlekedik, eljuthatott idáig kormánymű- és fékhibával

– mondta Andreas Stipsits, az osztrák tartományi közlekedési hatóság vezetője.

A buszok ellenőrzése a Nemzeti Közlekedési Hatóság dolga. Szerettük volna megkérdezni, milyen módon zajlik az ellenőrzés, hogyan indulhatott el a busz ilyen állapotban, és milyen intézkedéseket terveznek a hasonló esetek megelőzésére, de lapzártáig tőlük sem kaptunk választ. Egy busztársaság ügyvezetője szerint előfordulhat olyan járműhiba, ami kis igénybevétel mellett nem vehető észre. Így fordulhatott elő, hogy a sofőr maga sem észlelte, hogy baj van.A hibák műszeres vizsgálattal mutathatók ki, amin azonban spórolnak.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Ferenc pápa erre hívta fel a figyelmet a Vatikánban pünkösdvasárnap

Mazsi

Sok európai már tűrőképessége határára érkezett

Edit

A horvátok is rátértek az orbáni útra

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------