Hirmagazin.eu
Főoldal » Megbüntethetjük az élelmiszerrel csaló multikat!
Életmód hírek

Megbüntethetjük az élelmiszerrel csaló multikat!

Vége a kettős élelmiszer minőségnek! Tavaly nagyot szólt az élelmiszerbotrány, mikor kiderült: nyugaton a multik ugyanolyan márkanéven jobb minőségű termékeket adnak, mint nálunk. Az Európai Bizottság most bejelentette, hogy tiltani fogja a kettős élelmiszer minőséget!

Büntethetik a jövőben az uniós országok hatóságai, ha az élelmiszerek forgalmazói különböző tagállamokban azonos termékként értékesítenek olyan árucikkeket, amelyeknek az összetevői vagy jellemzői jelentősen eltérnek egymástól. Az erről szóló javaslatot szerdán terjesztette be a brüsszeli testület – közölte a portfolio.hu.

A szlovákok nem érdemlik meg, hogy kevesebb hal legyen a halrudacskáikban, a magyarok sem, hogy kevesebb húst kapjanak az ételekbe, a csehek pedig kevesebb kakaót a csokoládéba

– mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke korábban.

Eddig azonban a címkéik alapján ellenőrizték az élelmiszereket, azoknak viszont megfeleltek a gyártók és forgalmazók. A testület most azzal érvel, hogy a névazonosság arra ösztönözheti a vevőket, hogy vegyék meg a terméket, ha pedig nem ugyanazt kapják, mint nyugaton, lényegében megtévesztik a fogyasztókat.

Forrás: Ripost

Fotó: Keller Mátyás

Hasonló hírek

A párkapcsolatok játéka

info

Most kiderül, mekkora veszélyben vannak a magyar gyerekek

Géza

Névnapok Január 21-én

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------