Image default
Egészség - betegség

Megállíthatatlan a kór: emberek ezrei betegedtek meg a pusztító járvány miatt, amit szúnyogok terjesztenek -videó

Becslések szerint 55 ezer embert fertőzött meg és nyolc áldozatot követelt Nicaraguában a gyilkos kórokozó.

A nicaraguai alelnök, Rosario Murillo ígérete szerint a kormány szembeszáll a dengue-lázzal, amelyet egyiptomi csípőszúnyogok terjesztenek. Az intézkedések részeként gyérítéssel, irtással és a szaporodási helyek felszámolásával küzdenek a szakemberek.

A szubtrópusi és trópusi régiókban előforduló dengue-láz leginkább Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában okoz problémát. Tünetei között szerepel a magas láz, hányás, ízületi fájdalmak, szélsőséges lefolyás alatt akár még vérzéshez is vezethet – írja a 24.hu.

Az egyiptomi csípőszúnyog – a hazánkban honos szúnyogfajokhoz hasonlóan – főként városokban előforduló pangóvizekben rakja le petéit.

Banglades jelenleg is az eddigi legsúlyosabb járvánnyal küzd: csak idén több mint tizenhétezer ember betegedett meg a kórokozó által, tizennégyen pedig életüket vesztették. Szerdán hihetetlenül sok, 1477 beteget regisztráltak egy nap alatt, amely igen vészjósló állapotra utal.

A jelenlegi helyzet a Fülöp-szigeteken a legsúlyosabb. A szigetországban több mint százezer beteget regisztráltak eddig, s a dengue-láz 456 életet követelt. Az áldozatok többsége öt év alatti kisgyermek volt.

 

Hasonló hírek

Így használd a fűzfakérget lumbágóra, ízületi fájdalmakra

Mazsi

Gyakran használt fűszer a kurkuma, ezeket a dolgokat azonban szinte senki nem tudja róla, pedig kellene!

Mazsi

Az anyajegyek száma megmondja, mekkora a bőrrák kockázata

info