Hirmagazin.eu
Főoldal » Megáll az ész: ezek a leggyakoribb kifogások a NAV-ellenőrzéseknél
Gazdaság

Megáll az ész: ezek a leggyakoribb kifogások a NAV-ellenőrzéseknél

A bejelentés elmulasztása a leggyakoribb szabálytalanság, ami a klasszikus munkaviszony és az egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül is előfordul.

A bejelentés nélküli foglalkoztatással kapcsolatban a munkáltatói kifogások még mindig kimerülnek az „adminisztrációs hiba”a „könyvelő mulasztása”a „próbamunka”, és az „első munkanap” típusú terelésekben.

Több helyen is előfordul, hogy a munkavállalókat hetekig, de van, hogy hónapokig „próbamunkán” foglalkoztatják, munkaszerződés és bejelentés nélkül.

Csak akkor jelentik be a munkavállaló jogviszonyát, ha a munkavállaló „megfelelt”. Csakhogy a próbamunkának nevezett próbaidő is a munkaviszony része, szóval az erre hivatkozással a munkáltató nem mentesülhet a bejelentési kötelezettsége alól. Mindenképpen pozitív változás, hogy egyre több munkáltató a próbanapokra egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyban jelenti be a munkavállalókat.

Az egyik legnépszerűbb mentség az adminisztrációs hibára való hivatkozás.

Tipikus kifogás, hogy a munkavállalók bejelentéséhez szükséges adatokat időben leadták a könyvelőnek, de az elmulasztotta a bejelentésüket.

Természetesen nem maradhat el az örökzöld „ez a munkavállaló első munkanapja” sem, ami még mindig meglepően sokszor előfordul.

A nehezen megközelíthető munkahelyeken (különösen az építőipar és a vagyonvédelem területén) egyszerűen a sorsra bízzák magukat, vagyis bíznak az ellenőrzések elmaradásában, ezért sokszor tudatosan nem jelentik be a munkavállalókat.

blikk, nav

Hasonló hírek

Nem feltétlenül kell beleőrülni a tanévkezdésbe

Edit

Megújult a fővárosi Millenáris park

Géza

Sosem folyt be olyan kevés kamatadó, mint tavaly

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------