Hirmagazin.eu
Főoldal » Megakasztották a migránsok áramlását Dániába
Külföld

Megakasztották a migránsok áramlását Dániába

Láthatóan elbizonytalanította a Dánián keresztül Svédországba készülő illegális bevándorlókat az a fejlemény, hogy az utóbbi napokban a dán rendőrség fokozottan ellenőrzi a migránsokat a német határnál – közölte pénteken a berlini székhelyű Refugees Welcome nevű civil szervezet egyik képviselője.

migránsok Dániában

Nicolas Jähring beszámolt arról, hogy a menekültek rendelkezésére bocsátott két különbusz csütörtök este ismét üresen érkezett meg Dániába a németországi Flensburgból. Hozzátette, hogy a migránsok a Dániába tartó vonatokra sem szálltak fel, és péntek délelőttre nagyjából 400-an gyűlhettek össze a flensburgi pályaudvar környékén.

Jähring szerint a dán rendőrök szerda óta egy Németországból indult buszt és két vonatot vizsgáltak át, és az azokon utazó menekülteket “regisztrációra kényszerítették”. Bár a migránsok mindegyike Svédországba tartott, és a jegye is oda szólt, megkérdezték tőlük, hogy akarnak-e Dániában menedéket kérni. Aki igennel felelt, azt dániai táborokba vitték, míg a nemleges választ adókat visszaszállították Németországba – magyarázta a menekülteket segítő német szervezet képviselője.

A dán rendőrség eddig általában engedte, hogy a Svédországba tartó migránsok zavartalanul átutazzanak az országon, most azonban változtattak magatartásukon és elrettentő intézkedéseket tesznek – mondta Jähring. Az új helyzet miatt a Refugees Welcome a flensburgi pályaudvaron egyelőre leállította a menekültek átutazásához nyújtott segítséget, és tájékoztatja az embereket a dán rendőrség új hozzáállásáról.

A dán rendőrség viszont azt hangsúlyozta, hogy semmit sem változtatott az eddigi gyakorlatán. Egy szóvivő elmondta, hogy rutinellenőrzésekről van szó, amelyek már jó ideje rendszeresek.

 

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

Ukrán válság: a felek állítólag befejezték a nehézfegyverek kivonását

info

Így készül az erős földrengésekre Tokió

Géza

17 perce: Nagy erejű földrengés volt Kelet-Indonéziában

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------