Image default
Életmód hírek

Még nem késő! Ezekre kell figyelni, ha diákmunkát vállaltok

Több ezer diák dolgozik nyáron és keres pénzt nyaralásra, fesztiválbelépőre. Ám fontos, hogy a munkavállalás során a fiatalok is tisztában legyenek a foglalkoztatási szabályokkal, így elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket. Ebben számos diákszövetkezet tud segíteni.

Erre kell figyelned, ha diákmunkát vállalsz! A törvények ismeretében kevesebb csalódés for érni. Kép: Hirmagazin.eu
Erre kell figyelned, ha diákmunkát vállalsz! A törvények ismeretében kevesebb csalódés for érni. Kép: Hirmagazin.eu

A tapasztalatlan, fiatal munkavállalók bizonyos szempontból jóval kiszolgáltatottabbak, mint az idősebb, rutinosabb dolgozók. Nem csupán arról van szó, hogy még nincs megfelelő munkatapasztalatuk, hanem arról is, hogy a rövid foglalkoztatási idő miatt a vállalatok sem minden esetben ügyelnek a szabályszerű foglalkoztatásra  – hívta fel a figyelmet Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója.

Mint mondta, mindeközben tapasztalataik és korábbi felmérések is azt mutatják, hogy kevés diák van tisztában a jogaival. Nem tudják például, hogy mennyi pihenőidő jár nekik, hogyan kell adózniuk, mennyi a minimális fizetés összege, aminél nem kaphatnak kevesebbet, vagy éppen azt, hogy miért lehet érdemes diákszövetkezeten keresztül munkát vállalniuk. Ez utóbbi azért is különösen fontos, mert a munkáltató csak akkor foglalkoztathatja a diákokat kedvezményes adózási kondíciókkal, ha diákszövetkezeten keresztül alkalmazza őket – hívta fel a figyelmet  az ügyvezető igazgató. Közölte, a Prohuman és a Prodiák Diákszövetkezet tíz pontban foglalta össze, hogy mire kell leginkább figyelniük a diákoknak akkor, ha munkát vállalnak.

Bővebben a témáról itt  olvashat.

szerző: Profit7
forrás: Prohuman

Hasonló hírek

Rekordmennyiségű adománnyal zárt a Mikulásgyár

Géza

Még Kodály is felmentette a népzeneórák alól

Géza

Ez történik az alakoddal, ha abbahagyod a rendszeres szexet

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------