Hirmagazin.eu
Főoldal » Még mindig vonzó az állami nyugdíj
Gazdaság

Még mindig vonzó az állami nyugdíj

A magyarok felét aggasztja, hogy nem lesz elég nyugdíja időskorára – írja a Világgazdaság szerdai száma az Aegon kutatása alapján, amely szerint ugyanakkor a többség továbbra is az állami nyugdíjban bízik.

A magyarok 53 százalékát tölti el aggodalommal az állami nyugdíjak értékének csökkenése – ez derül ki az Aegon idei nyugdíjfelkészültségi kutatásából. A felmérés során megkérdezettek 67 százaléka szerint a jövő nyugdíjasai rosszabb helyzetben lesznek, mint a mostaniak. Ennél is pesszimistábbak maguk a nyugdíjasok: az ő körükben ugyanez az arány 75 százalék. A többség (57 százalék) továbbra is az állami nyugdíjakban bízik – akkor is, ha ezek értéke, véleményük szerint, csökkenni fog.

Postás kézbesíti egy idős nő nyugdíját – képünk illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Az Aegon nyugdíjfelkészültségi szintet mérő indexénél a 8 és 10 közötti pontszám magas, a 6 és 7,9 közötti érték közepes, a 6-nál kevesebb pedig alacsony felkészültséget mutat. Az 5,3-es magyar átlag alulról a harmadik legalacsonyabb a rangsorban – csak Spanyolországban és Japánban rosszabb valamivel a helyzet, mint nálunk. Az alacsony nyugdíjfelkészültséget jelzi, hogy nálunk a legtöbben (a válaszadók 41 százaléka) az állami nyugdíjak értékállóságának megtartását vélik helyes intézkedésnek a problémák kezelésére. Ennek érdekében adóemelést is támogatnának, miközben világszerte a megkérdezetteknek csak a 34 százaléka ért egyet ezzel a megközelítéssel.

A nemzetközi átlagnál alacsonyabb nálunk a megtakarítás szintje is: tízből csak hárman (31 százalék) tartják magukat rendszeres megtakarítónak, míg világszerte ez az arány 39 százalék.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Adóügyek, gazdaság: legfrissebb adóinformációk, jogszabályváltozások

Géza

Reménykeltő híre van a Kúriának a devizahitel-károsultak számára

Géza

2020. január 1-e, szerdától, nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------