Hirmagazin.eu
Főoldal » Még mindig nincs vége: Trump szerint ő lesz a győztes
Külföld

Még mindig nincs vége: Trump szerint ő lesz a győztes

Donald Trump amerikai elnök nem kérte a beavatkozást a szavazatszámlálás folyamatába

– jelentette ki Lee Chatfield, a michigani képviselőház republikánus elnöke a Fox televíziónak adott interjújában vasárnap.

Chatfieldet és a michigani képviselőház másik hat republikánus törvényhozóját Donald Trump pénteken fogadta a Fehér Házban. Sajtóhírek akkor arról szóltak: az elnök esetleg azért egyeztet a politikusokkal, hogy megpróbálja rávenni őket a választási eredmény hitelesítése előtt a folyamat befolyásolására.

Michiganben Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje 154 ezer vokssal többet kapott, mint Donald Trump. Lee Chatfield a Fox televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: alaptalanok voltak azok a feltételezések, amelyek szerint Donald Trump törvénytelenségre akarta volna rábírni a politikusokat.

Ez egész egyszerűen nem történt meg

– szögezte le a michigani házelnök. Nem részletezte azonban, hogy miről esett szó a mintegy másfél órás megbeszélésen. Mindössze annyit mondott, hogy a küldöttség további szövetségi segítséget igényelt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre Michiganben. Michigan állam választási bizottsága azt kérte a szavazatokat ellenőrző, két republikánus és két demokrata párti politikusból álló testülettől, hogy hitelesítse a november 3-án tartott választás eredményét, amely szerint Joe Biden 2,8 százalékpontos szavazattöbbséggel aratott győzelmet. A Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) és a párt michigani vezetése azonban azt szeretné, ha a hitelesítéssel még 14 napig várnának. Feltételezéseik szerint ugyanis Wayne megyében – amely az állam legnagyobb területű megyéje, székhelye Detroit – alaposan kivizsgálnák a feltételezett választási szabálytalanságokat. A michigani választási iroda már jelezte: még ha a szabálytalanságok beigazolódnának is, ez nem változtatná meg a végeredményt.

A hitelesítési folyamatot nem szabad manipulálni annak érdekében, hogy egyfajta utólagos népszavazás legyen a választók kinyilvánított akaratáról. A demokrácia nem így működik

– írta vasárnapi közleményében Lavora Barnes, a Demokrata Párt michingani elnöke. Republikánusokhoz közeli rádiók és portálok idézték Barnes június elején kiadott közleményét, amelyben az afroamerikai politikusnő azt hangoztatta, hogy azok az emberek, akik Donald Trumpot támogatják, rasszisták.

Közben Donald Trump jogászcsapata vasárnap fellebbezést nyújtott be Pennsylvaniában azon szövetségi bírói döntés ellen, amely szombaton elutasította a keresetet több millió levélszavazat érvénytelennek nyilvánítására. A kereset szerint az állam több megyéje törvényellenesen fogadott el olyan levélszavazatokat, amelyeken javítva volt a voks. Pennsylvaniában a jelenlegi helyzet szerint Biden győzött, 80 ezerrel több szavazattal. A tagállam 20 elektort ad az Egyesült Államok elnökét megválasztó elektori testületbe, amelyben 270 voksra van szükség ahhoz, hogy az egyik jelöltet az Egyesült Államok elnökévé válasszák. Trump kampánycsapata vasárnap este közleményt adott ki. Ebben tudatta, hogy az elnököt segítő jogászcsapatnak többé nem tagja Sidney Powell, az az ügyvéd, aki nemrégiben csatlakozott a jogászokhoz, és a múlt csütörtökön tartott sajtókonferencián ellentmondásos és megalapozatlan állításokat fogalmazott meg a feltételezett választási csalásokról. A többi között úgy vélekedett, hogy az állítólagos választási csalások egy Venezuelából kiinduló összeesküvés részei. Powell megjegyzéseit republikánus publicisták és politikusok egyaránt bírálták. Joni Ernst iowai republikánus szenátor például egy rádióinterjúban „sértőknek” nevezte a jogásznő állításait.

Sidney Powell nem tagja Trump jogászcsapatának

– írta közleményében Rudy Giuliani és Jenna Ellis, a jogászcsapat két tagja. Leszögezték azt is, hogy a jogásznő „nem személyes ügyvédje Donald Trumpnak”.

A DEMOKRATÁK BEJELENTETTÉK VOLNA BIDEN GYŐZELMÉT, MAJD PONTOSÍTOTTAK, HOGY EZT MÉGSEM TEHETIK MÉG MEG

Amerikai lapok közben arról írnak, hogy Tracy Wimmer, a michigani államtanács szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy az államtanács képviselői várhatóan hétfőn tervezett ülésükön igazolják a választási eredményeket, annak ellenére, hogy Laura Cox, a Republikánus Párt michigani elnöke és Ronna McDaniel a Republikánus Nemzeti Bizottság elnökét felszólították az állítólagos csalások kivizsgálására. Joe Biden megválasztott elnök mintegy 150 000 szavazattal nyerte meg az államot. Cox és McDaniel levelet küldött az ügyvédi testületnek, amelyben azt javasolta, hogy 14 napig halasszák el a „teljes ellenőrzést és vizsgálatot”, mielőtt igazolják az állam választási eredményeit. Jocelyn Benson michigani államtanács-elnök szombaton pontosította, hogy ilyen ellenőrzésre csak a választások igazolása után kerülhet sor.

A Geller Report közben felidézi Nevada saját állam választási oldaláról, hogy az összes leadott szavazat 1 327 394 volt, az elnökre leadott voksok száma pedig 1 405 376. Az elnökválasztáson tehát 77 982 szavazattal több érkezett, mint amennyit Nevadában adnak le.

TRUMP SZERINT MÉG MINDIG Ő LESZ A GYŐZTES

Közben Trump újabb Twitter-bejegyzést tett közzé: ebben azt írta, hogy számtalan választási csalásról van tudomásuk és győzni fognak.

Forrás: MTI, PS

Hasonló hírek

A Brexit-népszavazás következménye az EU problémáinak!

Edit

Nyolc hónap után minden tüzet eloltottak Új-Dél-Walesben

Géza

Egy templom, ami majdnem másfél száz év után kapott építési engedélyt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!