Hirmagazin.eu
Főoldal » Még mindig nincs megállapodás az ellenzéki pártok között – videó
Belföldi hírek

Még mindig nincs megállapodás az ellenzéki pártok között – videó

Csaknem egy héttel azután, hogy bejelentették a hatpárti ellenzéki összefogást a fővárosban, kiderült, hogy még mindig nincs meg a végleges megállapodás.

Legalábbis a Demokratikus Koalíció szerint a jelenlegi helyzet nem megfelelő, ők azt szeretnék, ha minden kerületben csak egy ellenzéki induló lenne a kormánypárti jelölttel szemben.

A Jobbik azonban több helyen saját jelöltet nevezett meg. Ők úgy tudják, ez ellen más pártoknak sincs kifogása – közölte az M1.

Nem sértett megállapodást a Jobbik azzal, hogy két kerületben is ráindítja saját jelöltjét, a közös ellenzéki polgármesterjelöltekre – erről beszélt a párt budapesti elnöke. Éppen Bencsik János az egyik érintett politikus.

Ő Pesterzsébeten szállna versenybe, csakhogy ezt a városrészt a többi párt nem a Jobbiknak szánja. Ahogy az ötödik kerületet sem, ahol az

MSZP-s Tüttő Katát

nevezték meg közös jelöltjükként. A Jobbik azonban itt is külön indulna. A Párbeszéd és a DK sem úgy emlékszik az egyezségre, mint a Jobbik.

A Párbeszéd szerint fenn kell tartani az eredeti megállapodást

A Párbeszéd szerint fenn kell tartani az eredeti megállapodást. Vagyis, hogy egyetlen ellenzéki polgármesterjelölt legyen minden kerületben, ehhez a DK is tartaná magát.

A politikában sokminden elő szokott fordulni, természetesen a Demokratikus Koalíció minden helyzetre felkészül, de mondom, egy jelölt maradhat csak a Fidesszel szemben – mondta Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselő.

Ugyanakkor Gréczy Zsolt szerint

a végső megállapodás még nem született meg.

Pedig Karácsony Gergely a múlt hét végén magabiztosan jelentette be a hatpárti választási szövetséget Budapesten. Egyelőre azonban nem csak a Jobbik lépése zavarhatja meg az összefogást. Ferencvárosban sem sikerült megállapodni, ezért ott előválasztáson döntik el, hogy végül kit támogasson az ellenzék.

Az MSZP budapesti elnöke szerint néhány héten belül ezt meg is tartják.  Csakhogy éppen a jelöltek nem tudnak semmit a folyamatról. Ezt a Népszavának nyilatkozta Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea.

Nem ment simán az együttműködés Pécsen sem

Nem ment simán az ellenzéki együttműködés Pécsen sem. A pártok végül az LMP nélkül jelentették be, hogy Péterffy Attilát támogatják. Az LMP szerint ugyanis vállalhatatlan a helyi ellenzék közös jelöltje, így ők külön indulnak.

Debrecenben pedig csak

a Jobbik, az LMP és a Momentum nevezett meg közös jelöltet,

mert nem tudtak megegyezni az MSZP-vel és a DK-val. A kudarcos együttműködési kísérlet miatt most egymást hibáztatják a pártok.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen rossz állapotban az ellenzék, mint most. Deák Dániel úgy fogalmazott: a közvélemény-kutatásokat látva az ellenzéknek világos lett, hogy vidéken semmi esélyük sincs a győzelemre.

m1

Hasonló hírek

Túrós falatkák

Edit

Látta, mit tett az édesapa, miután megtalálta a gyermekét – Új szemtanú került elő a negyedikről kizuhant Pannika ügyében

Mazsi

Nem büntetnek azonnal: egyórányi egérutat kap minden autós!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------