Hirmagazin.eu
Főoldal » Még mindig nincs meg az utolsó Hableány-áldozat, aki lehet, hogy az első volt
Belföldi hírek

Még mindig nincs meg az utolsó Hableány-áldozat, aki lehet, hogy az első volt

Tavaly július 5. óta már csak egy 41 éves koreai turistanőt keresnek, de egymillió forint nyomravezetői díjért sem találja senki.

2019. július 5-én találtak utoljára olyan koreai turistát, aki a ma éppen egy éve történt dunai Hableány-tragédiában lelte halálát. A Csepel-sziget déli csücskében, Makád mellett tett felfedezés óta rejtély, hogy a 35 emberrel a fedélzetén a Viking Sigyn svájci szállodahajó-óriás által elgázolt turistajármű máig meg nem talált utasával mi van, így a világ eltűntként tartja nyilván.

A mentésre és áldozatfelkutatásra Magyarországra érkezett dél-koreai csapat már a katasztrófa után szűk két hónappal hazautazott, a magyar hatóságok augusztus 19-én fejezték be a keresését a Margit hídtól a déli országhatárig tartó Duna-szakaszon, annak ellenére, hogy a női utas családtagjai kijelentették: addig maradnak Budapesten, míg hírt nem kapnak szerettükről.

Ezt követően szeptember elején a Koreai Köztársaság és a család úgy döntött, egymillió forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki segít megtalálni azt a 41 éves nőt, aki a tragédia éjszakáján hosszú, kék kabátot, fekete hosszúnadrágot, fehér sportcipőt és szemüveget viselt. Az ország követsége az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es számon várja a jelentkezéseket, de a követséget is lehet hívni, ugyanígy a 107-et és a 112-es segélyhívót is.

A sikertelenség miatt az ázsiai ország nagykövetsége újsághirdetést is adott fel 2020 februárjában ugyanebből a célból, változatlan tartalommal.

Tavaly októberben ugyanakkor napvilágot látott egy szakértői jelentés, amely szerint

lehetséges, hogy a nő még túlélte az ütközést és a Viking Sigyn elhaladását, a szállodahajót követő Viking Idunét viszont már nem,

és akár az is lehetséges, hogy – ellentétben a többi áldozatéval – az ő testét a Viking Idun hajócsavarja szétzúzta.

A fenti Gulyás Krisztián ügyvéd következtetése, ami összhangban lehet Magyar Györgynek, a Hableány-kapitány családja ügyvédjének fejtegetésével, aki szerint az utolsó, meg nem talált koreai lehetett akár az első áldozat is, aki elsőként a vízbe esve rögtön az egyik Viking hajó alá került, így már hiába keresik őt.

Ha a család nem is, Korea népe már belenyugodott, hogy a Dunába veszett 26 honfitársuk. Az ő tiszteletükre tradicionális dél-koreai felvonulással és az erre az alkalomra írt koreai gyászzenével búcsúztatták az áldozatokat Budapesten, az Olimpiai Parkban.

Idén, az egyéves évfordulón a megemlékezés újabb fontos pillanatához ért volna, de az alkalmi színpadi alkotást a járványhelyzet miatt csak a Facebookon lehet megtekinteni – percre pontosan a tragédia után egy évvel, csütörtök este 9 óra 5 perctől.

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Átadták a Kazinczy-díjakat és a Péchy Blanka-díjakat Győrben

Géza

Az expóra készülve mutatkozik be Magyarország Milánóban

info

Illegális bevándorlás – Tuzson Bence: hírét kell vinni a magyar politikának

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------