Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Még mindig nem tudni, hogy van a balesetet szenvedett Rékasi

hirmagazin_2015-07-01_151107
Rékasi Károly súlyos sérülésekkel került kórházba kedden, miután karambolozott a motorjával. A színész egy figyelmetlen előzés következtében bukott a XXII. Kerületben. Motorjával felfelé haladt a Háros utcában, amikor nem vette észre, hogy az előtte haladó autó balra fordul.

A hatalmas csattanásra lett figyelmes, s azonnal ki is szaladt az utcára, hogy megnézze, mi történt. Akkor a motoros férfi már a földön feküdt, nyilatkozta a Blikknek egy közeli házban lakó idős hölgy, aki odament a sérülthöz. Lélegzett, leguggolt mellé, megérintette a kezét, és látta, milyen rossz állapotban van. Abban nem biztos, hogy magánál volt vagy sem. A sofőr azonnal hívta a mentőket, akik elég sokáig itt voltak a helyszínen, ebből gondolja a hölgy, hogy a motoros súlyos sérüléseket szenvedhetett. A kereszteződéstől, ahol a baleset történt, legalább 5 méterre feküdt a sérült. Rékasi szerencséje, hogy nem kapta telibe a villanypóznát. A baleset helyszíne a főváros XXII. kerületében található Háros és Gyöngyszem utca kereszteződése.

A balesetező sofőr azt nyilatkozta a Blikknek, hogy éppen be akart fordulni balra a Háros utcáról a Gyöngyszem utcába, kitette az irányjelzőt, de a mögötte haladó motoros ezt valószínűleg nem figyelte. Már kanyarodott, amikor úgy döntött, hogy megelőzi, de belé hajtott. Az autó sofőrjének az ütközés következtében azonnal kinyílt a légzsák a kocsijában. Ő úgy véli, hogy a motoros elég súlyos sérüléseket szenvedhetett, mert hatalmas erővel csattant az autójába. A kocsija nagyon összetört, trélerrel kellett elszállíttatnia. A balesetező sofőrt még órákkal a történtek után is faggatták a rendőrök.

Rékasi Károly állapotáról

Rékasi Károly állapotáról idáig annyi derült ki, hogy súlyos gerinc- és fejsérüléseket szenvedett, és a fővárosi Honvédkórház intenzív osztályán kezelik. A Blikk információi szerint a párja, Pikali Gerda éppen egy filmforgatáson volt, amikor egy barátnőjétől értesült a baleset híréről, és sírva rohant a kórházba.

Böjte Piros a Barátok közt sajtófőnöke, elmondta: a színész családja egyelőre nem nyilatkozik. Amíg nem derülnek ki a vizsgálatok eredményei, addig a család mindenki türelmét kéri – mondta Böjte.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán közölte, egy motor és egy kocsi ütközött össze a Háros utca és a Gyöngyszem utca kereszteződésében kedden kora délután háromnegyed 1 körül, egyelőre ismeretlen körülmények között. A kétkerekű vezetője sérült meg a karambolban. A baleset körülményeit vizsgálják. Az Országos Mentőszolgálat hivatalos tájékoztatása szerint a helyszínről egy férfit szállítottak kórházba súlyos sérüléssel.

Tegnap reggel még a Morning Show vendége volt

Rékasi Károly kedd reggel a Morning Show vendége volt, ahol a motorozásról is mesélt a műsorvezetőkkel. Elmondta, hogy azért váltott motorra, mert Budapest gyakorlatilag közlekedhetetlen, és csak így van esélye az RTL Klub stúdiójából időben a színházba érni és fordítva. Elmondta azt is, hogy egy 600-as Silver Wing repíti mindenhová, ami “elég fürge jószág”. Rékasi korábban több ezer kilométeres külföldi túrákra is vállalkozott már motorral, a legtöbb rutint így szerezte. 2013 augusztusában arról vallott, hogy bár már a főiskolai évek alatt megszerezte a jogosítványt, 2 évvel ezelőttiig nem nagyon ült motoron. A Blikk úgy értesült, Rékasinak fejsérülése is van, a további vizsgálatok fényében ma döntenek arról, kell-e műteni.

Forrás: delina;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kilenc, cigarettacsempészet támogatásával gyanúsított pénzügyőrt helyezett előzetesbe a bíróság

Edit

Az éjszaka folyamán több csoportban kíséreltek meg migránsok jogellenesen bejutni az ország területére, azonban rendőreink feltartóztatták őket! Köszönjük! Oszd meg!

Géza

Ezek 24-en azt hitték, hogy rendőreink is szilvesztereznek! Hát, pórul jártak! Oszd meg!

Géza