Hirmagazin.eu
Főoldal » Még mindig él a férfi, aki 25 éve homokot eszik – VIDEÓ
Tudástár - minden érdekesség

Még mindig él a férfi, aki 25 éve homokot eszik – VIDEÓ

A 45 éves Hans Raj, az in­diai Ho­mok­em­ber, 25 évvel ez­előtt ka­pott rá a ho­mok­evésre. Azóta abba sem tudja hagyni. A bi­zarr cse­me­gé­ből ele­inte csak egy ma­rok­nyit fo­gyasz­tott, mos­ta­ná­ban pedig már egy egész tá­nyér­nyit meg­eszik na­ponta.

Elmondása szerint, mióta homokot eszik, megváltozott az élete. Elkerülik a betegségek, és sokkal jobban érzi magát, mint akik hagyományos ételeken élnek. Szerinte a homokban mindenféle olyan anyag van, ami jót tesz neki. Persze azért normális étel is lecsúszik a torkán, például, néha egy kis leves.

Korábban egy építkezésen dolgozott, ami számára Kánaán volt, hiszen bármikor, korlátlan mennyiségben juthatott hozzá a finom falatokhoz. Néha, még egy-egy téglát is elropogtatott a sovány, szemcsés ebédje mellé.

Munkaadója, amikor rájött furcsa szenvedélyére, először felajánlotta neki, hogy a bérét homokban egyenlíti ki. Hans rá is állt a dologra, de aztán inkább mégis pénzt kért, mert rájött, hogy homokkal nem lehet fizetni a boltban.

A férfi nagy valószínűséggel egyfajta táplálkozási zavarban (pica) szenved, amikor is a beteg táplálkozásra alkalmatlan dolgokat fogyaszt rendszeresen. A gyerekeknél ez még természetes, másfél éves korig el is múlik, de ha tovább tart, akkor az már betegségnek számít.

Ha kissé szétnézünk a nagyvilágban, nem is olyan ritka például a földevés. Az agyagásványok csoportjába tartozó kaolinitokat évszázadok óta eszik a legkülönbözőbb kultúrákban. Mexikóban van olyan katolikus ünnep, ahol a kaolinit az ostyát helyettesíti, egy afrikai szokás szerint a várandós asszonyoknak ilyen követ kell küldeni, az ausztrál őslakosok az ásványt a kenyértésztába gyúrják, majd levelekkel burkolva megsütik, Pápua Új-Guineában pedig nyílt tűzön, nyárson készítik el.

Még mindig él a férfi, aki 25 éve homokot eszik

Persze az ilyen, és ehhez hasonló történeteket érdemes némi kétkedéssel fogadni, hiszen az emberek bármit kitalálnak, csak hogy pénzt kereshessenek. Emlékezzünk csak a fényevő indiai gurura, aki hetven éve nem evett, és nem ivott, vagy a nyugdíjas kalkuttai mérnökre, aki  a szemén keresztül beszívott napenergiával táplálkozott… Mindegyik bekerült a hírekbe, és alighanem pár rúpia is ütötte a markukat a szereplésért…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Popper Péter 10 fontos tanácsa szívügyekben, és “Csernus doki”..

Géza

Ferenc pápát ellenségek veszik körül

info

Földönkívüli-flotta bukkant fel Kelet-Európa felett! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!