Hirmagazin.eu
Főoldal » „Még mindig a történtek hatása alatt vagyok” – Megszólalt egy helyi lakos a táti plébános megtámadásával kapcsolatban
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

„Még mindig a történtek hatása alatt vagyok” – Megszólalt egy helyi lakos a táti plébános megtámadásával kapcsolatban

Tát — Sokkolta a táti lakosokat, hogy a plébánosukat egy ismeretlen férfi helybenhagyta, miután a helyi templomban meggyónt – számolt be róla a Szemlélek vallási hírportál.

Bár a lelkipásztor segíteni akart későbbi támadójának, az ügyből végül rendőrségi akta lett.

A helyiek szerint a 10-es út mellett álló plébániára sokan csengetnek be, hogy valamiféle segítséget kérjenek a katolikus paptól, ám nem mindenki jó szándékkal érkezik. A rablótámadást azonban az atya nem sejthette, hiszen az ismeretlen azzal állított be hozzá, hogy csupán gyónni szeretne.

– A gyónás után bejött a plébániára, majd pénzt követelt tőlem. Rám támadt, a falhoz szorított, de végül sikerült kifutnom az épületből – mondta a sérülésekkel borított atya, aki többet nem kívánt hozzáfűzni az esethez. A támadónak végül nem sikerült kirabolnia az atyát, mivel a környéken lakók azonnal annak segítségére siettek.

A pap segíteni akart későbbi támadójának /Fotó: Esztergomi Érsekség

– Még mindig a történtek hatása alatt vagyok. Épp kint voltam a kertben, amikor az atya ideszaladt hozzám segítséget kérni. Tudtam, hogy baj történt, mivel láttam a sérüléseit és a gomb is leszakadt az ingjéről – kezdte Aranka néni.

– Nem nagyon beszéltem senkivel a történtek óta, próbálom elfelejteni az egészet. Sokan járnak errefelé a 10-es út miatt, de ehhez hasonló még soha nem történt itt – mondta a templom mellett lakó hölgy, aki szerint Mihály atya nagyon barátságos, mindenkinek ott segít, ahol tud.

– Úgy tűnt, ez a férfi is csak gyónni szeretne, illetve némi élelmet kért. Később ment vissza a plébániára, innentől szabadultak el az indulatok – tette hozzá Aranka.

Gyónni érkezett a plébánoshoz a férfi, aki végül nem üdvözülésre, hanem értékes zsákmányra számított /Fotó: Isza Ferenc

Dlabik Jánosné épp takarított, amikor meghallotta a plébános kiáltását.

– Az atya nagyon zaklatottan szaladt fel hozzánk, majd elmondta, mi történt, így azonnal értesítettük is a rendőrséget. Nem mindennapi eset, az biztos – árulta el az asszony.

Megkeresésünkre a rendőrség azt válaszolta, három órán belül azonosították és Vácon el is fogták P. Lászlót, aki ellen rablás miatt indult eljárás.

Egy keresztanya támadt

Tavaly novemberben egy Heves megyei papot ütött meg egy kijelölt keresztanya, mert nem érkezett meg időben a szertartásra, ezért az atya arra kérte az összegyűlteket, mást jelöljenek ki erre a nemes feladatra. Az egyházi személyek a törvény szerint közfeladatot látnak el, így akkor az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a nőt.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

 

Hasonló hírek

Elképesztő! Nyitott ajtókkal indult el egy vonat Budapestről (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

„Istenem, egy hajó!” – Pánik és sikolyok – Ezt rögzítette a Viking feketedoboza a Hableány letarolásakor

Géza

Német nő akart embereket csempészni Ausztriába

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------