Hirmagazin.eu
Főoldal » Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása
Külföld

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Fotó: AFP

Jelenleg Németországban Hans-Georg Maassen botránya a leghangosabb. A német belbiztonsági hivatal egykori vezetője azt a “hibát” követte el, hogy megcáfolta Angela Merkel német kancellárt azon nyilatkozatával, miszerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a chemnitzi bevándorlásellenes tüntetések alatt szélsőjobboldali elemek migránsokra vadásztak volna.

Ez azonban láthatóan annyira kényes nyilatkozat volt politikailag (értsd: leleplezte Merkelt is, és a hazudozó liberális médiát is), hogy nemes egyszerűséggel kirúgták őt.

A döntés eredményeképp az egész német kormánykoalíciót megrázta a felháborodás.

Olyan szintű és mértékű kritikát kaptak a kormányzó pártok, hogy vezetőik kénytelenek összeülni, hogy újratárgyalják Maassen sorsát a Deutsche Welle szerint. Angela Merkel, Horst Seehofer és az SPD-s Andrea Nahles  vasárnap próbál majd meg kompromisszumra jutni a kirúgott Maassennel kapcsolatban.

S hogy mennyire veszélyes döntést hozott Merkel azzal, hogy az igazat mondó Maassent menesztette, azt pontosan jelzi, hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint a kirúgást követően 67 százalékra ugrott azok száma, akik szkeptikussá váltak a kormánypártok iránt.

S bár a szociáldemokraták vezetője, Andrea Nahles szerint a Maassen-ügy nem fogja szétrobbantani a kormánykoalíciót, azért mégiscsak beszédes, hogy ez már a sokadik alkalom, hogy Merkel alatt rezeg a léc.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Brexit: rendkívüli költségvetési intézkedéseket fogadott el az EU megállapodás nélküli kilépés esetére

Géza

Rémisztő tervek: ennyi migráns jön Európába

Mazsi

Faymann szerint Ausztria kaput épít oldalsó szárnyakkal, nem kerítést

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!