Főoldal » Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása
Külföld

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Fotó: AFP

Jelenleg Németországban Hans-Georg Maassen botránya a leghangosabb. A német belbiztonsági hivatal egykori vezetője azt a “hibát” követte el, hogy megcáfolta Angela Merkel német kancellárt azon nyilatkozatával, miszerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a chemnitzi bevándorlásellenes tüntetések alatt szélsőjobboldali elemek migránsokra vadásztak volna.

Ez azonban láthatóan annyira kényes nyilatkozat volt politikailag (értsd: leleplezte Merkelt is, és a hazudozó liberális médiát is), hogy nemes egyszerűséggel kirúgták őt.

A döntés eredményeképp az egész német kormánykoalíciót megrázta a felháborodás.

Olyan szintű és mértékű kritikát kaptak a kormányzó pártok, hogy vezetőik kénytelenek összeülni, hogy újratárgyalják Maassen sorsát a Deutsche Welle szerint. Angela Merkel, Horst Seehofer és az SPD-s Andrea Nahles  vasárnap próbál majd meg kompromisszumra jutni a kirúgott Maassennel kapcsolatban.

S hogy mennyire veszélyes döntést hozott Merkel azzal, hogy az igazat mondó Maassent menesztette, azt pontosan jelzi, hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint a kirúgást követően 67 százalékra ugrott azok száma, akik szkeptikussá váltak a kormánypártok iránt.

S bár a szociáldemokraták vezetője, Andrea Nahles szerint a Maassen-ügy nem fogja szétrobbantani a kormánykoalíciót, azért mégiscsak beszédes, hogy ez már a sokadik alkalom, hogy Merkel alatt rezeg a léc.

Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Meghackelték a tabletjeiket a rabok

Géza

Sokkot kapott a Ryanair pilótája: Kiugrott a vészkijáraton az utas

Mazsi

Brutális migránstámadás a szomszédunkban

Mazsi