Hirmagazin.eu
Főoldal » Még idén eltűnik a készpénz?
Gazdaság

Még idén eltűnik a készpénz?

A modern fizetési megoldások mellett a készpénznek leáldozott – ideje búcsút intenünk neki?

Egyre kevesebben tartunk készpénzt a tárcánkban, a fizetések többségét már bankkártyákkal bonyolítjuk le – ennek pedig lassan az lesz az eredménye, hogy a pénz fizikai formájában el is tűnik a piacról. A Bank of America tanulmánya szerint ez a fejlett országokban akár már az idei évben bekövetkezhet.

Még idén eltűnik a készpénz?
Fotó: Markovics Gábor

Az észak-karolinai bázisú cég egy lakossági felmérés során azt állapította meg, hogy az emberek nagy többsége szerint a 10 évnél fiatalabb gyerekek már sosem fognak készpénzzel fizetni. De akár a csekkírás és a hitelkártyás fizetés is eltűnhet, mire ez a generáció felnő. Néhány szakértő szerint azonban elképzelhetetlen egy olyan világ, amiben nem létezik a készpénz – a fizetőeszköz halálát már számtalanszor megjósolták, mégis tartja még magát.

A várakozások szerint a papírpénz kikopásával együtt nő a virtuális, személyek közötti fizetések mennyisége, elsősorban a PayPalos fizetések törnek előre: ebben az esetben a számlát kapcsolják össze egy PayPal-fiókkal, és minden kifizetést egy kód beírásával lebonyolíthatnak a tulajdonosok.

Forrás: Ripost

 

 

Hasonló hírek

Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

Géza

Rejtélyes vállalkozás veheti meg az Origót

info

9 havi csúcson a magyar gazdaság

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------