Image default
Belföldi hírek

Még idén elkészül Eger új óvódája

A hevesi megyeszékhely félmilliárd forintos projektjében már látványosan előrehaladtak a munkák.

Négycsoportos, több mint száz gyerek befogadására alkalmas óvodát épít Egerben az önkormányzat az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának (TOP) 458 millió forintos támogatásával (az önkormányzat önrésze 54 millió forint). A bruttó mintegy félmilliárd forintos projekt munkálatait a közbeszerzési adatok szerint a szintén egri Euro Campus Kft. végzi el.

Mintegy 1000 négyzetméteres új intézményt kap a város

A Pozsonyi utca és az Ifjúság út találkozásánál épülő földszintes óvoda kivitelezését idén kezdték el és még az év vége előtt be is fejezik – derült ki a beruházásról beszámoló egri polgármester szavaiból. A 918 négyzetméter alapterületű földszintes, akadálymentes létesítményt egy 6241 négyzetméteres telken alakítják ki. A csoportszobákon kívül szociális helyiségeket, irodákkat és játszóudvart is átadnak.

Az új épület a korábbi, Köztársaság téri Zöld Liget Tagóvodát váltja ki és amint elkészül, a Ney Ferenc Óvoda székhelyét is ide helyezik át. A projekt részeként az Ifjúság úton 10 parkolót és egy mozgáskorlátozott várakozóhelyet is kialakítanak.

magyarepitok

Hasonló hírek

Putyin és az ő szuperrakétái (Olvasd el és nézd emg!)

Géza

Kigyulladt egy autóbusz a 7-es főúton

info

Liptai szerelme kitálalt: Így teszik tönkre a cukrászdákat!

Mazsi