Hirmagazin.eu
Főoldal » Még egyeztet a kormány a távmunkaköltségek megosztásáról
Belföldi hírek

Még egyeztet a kormány a távmunkaköltségek megosztásáról

Bővítené a távmunkában végezhető tevékenységek körét és az otthoni munkavégzés során a rezsiköltségeket is megosztaná a munkaadók és a munkavállalók között az a javaslatcsomag, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium készít. Várhatóan ősszel lehet belőle jogszabály.

Egy esetleges második járványhullámnál a korábban már bevált intézkedések – mint a munkahely védelmi, munkahely teremtő támogatás – újbóli alkalmazása mellett új megoldásokra is szükség lesz.

Az élet diktált olyan változásokat – a munkaadók és a munkavállalók együttműködése eredményeképpen – amire korábban nem volt példa, többek között az otthoni munkavégzésre, a távmunkára gondolok, amelyet minimálisan szükséges, de elégséges mértékben kell szabályozni – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Hozzátette:

tartósan nem maradhat meg a jelenlegi állapot, amikor ötletszerűen zajlik a munkavégzés, mert az később jogvitákhoz vezethet.

A kormány nem tervezi, hogy tételesen szabályozza, mely ágazatokban, vagy munkaterületeken lehet majd alkalmazni a távmunkavégzést – jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: ezt az élet és a munkaadók, valamint a munkavállalók megállapodása szabályozza. Szerinte azonban azt mindenképpen érdemes szabállyal biztosítani hogy az érintett dolgozónak legyen lehetősége pár napot a munkahelyén is tölteni, az otthoni munka mellett.

Fontos szabályozásra váró kérdés a költségek megosztása is. Egy munkahelyen a munkáltató állja valamennyi költséget az elektromos áramtól a vizesblokk használaton át a nyomtatók költségein át a fűtésig bezárólag. Ha részben otthonról dolgozik valaki másképpen oszlanak meg a költségek.

“Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a munkaadók a felmerülő otthoni költségek egy részét állják, hogy az megosztható legyen”

– jelentette ki az államtitkár.

Jelenleg a megosztás módjáról folynak a tárgyalnak a munkaadók és munkavállalók képviselőinek bevonásával – tájékoztatott Bodó Sándor, hozzátéve, szeretnének minél szélesebb konzultációs lehetőséget biztosítani a feleknek. Elmondta azt is, hogy a tervezetben a felmerülő költségek meghatározott – a minimálbér esetén például 10 százalékának – munkáltató általi átvállalása szerepel.

A javaslatcsomag ősszel kerülhet a kormány, majd a parlament elé.

infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Másfél milliót gyűjtöttek össze a Teréz körúton megsérült rendőröknek

Edit

Meg kell vívni a harcot az unióval a magyar érdekek védelméért

Géza

Frissítés: Nem öregbítjük, de a nagy örömben előre hoztuk a szülinapot 1 nappal! Így, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, holnap töltölti be az 55. életévét! Kedves Miniszterelnök Úr! Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk! Hirmagazin.eu

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------